PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Wednesday, December 29, 2010

TAK LAYAK KE PLKN??!!

Hari yang dinanti-nantikan datang juga... hahaha!!
bukan sebab hari ni ada bola sepak tapi sebab
Zee ada appointment doc untuk medical check up PLKN!
yeah!!!
Tak sabar rasanya nak pergi PLKN! maybe ada yang
akan kata, "kau ni apa ar..orang lain tak nak pergi
kau nak pulak".. whatever lah korang! hahaha!!
Tapi tanpa diduga.. sob..sob..sob..
kenapa pulak minah ni......
warghhh!!! tak dapat Zee terima kenyataan ni tapi
kena terima jugak! 
nak tengok lebih jelas klik jer gambar ni.
Hancur musnah harapanku.. rayuan Zee pun ditolak mentah-mentah.
"saya mengesahkan bahawa cik nur azeema binti suhaimi no kad
pengenalan 930225****** telah diperiksa oleh saya pada 
29/12/2010 dan mendapati beliau adalah TIDAK LAYAK untuk
mengikuti Program Latihan Khidmat Negara."
"Tidak layak kerana :
pelatih menghidapi penyakit yang membawa maut."
"Dr. Arief Boediman A.Aziz, pegawai perubatan &
kesihatan KK Sri Kembangan"
tak pelah.. Zee faham tugas doktor..Dia tak boleh sesuka
hati jer nak luluskan.. tapi time check up tu, ada seorang
minah cina ni dapat PLKN jugak.. dia tak nak pergi
and bagi alasan yang sangat mengarut laa!! ahhaha!!
"doktor, ini tangan ha nanti itu jadi merah-merah, 
bengkak-bengkak kalau basuh baju guna tangan"
"alah, pakai lah gloves!"
"saya pun selalu pening-pening kalau panas.. 
itu pening pun selalu kena"
"panadolkan ada"
bagus betul doktor nih.. hahaha!! kesian betul amoi cina tu..
dia tak nak pergi, tapi Zee nak sangat..
btw, harapan Zee kembali apabila doktor tu ckp, kalau nak
jugak pergi PLKN, esok pergi appointment dekat
hospital serdang.. then, doktor tu pun menulis sesuatu
untuk pihak hospital serdang.. yes!!yes!!
so, esok penentu sama ada Zee dapat pergi PLKN 
atau tidak! doakan Zee ye!

9 comments:

  1. kalau tak dapat...tenang kan hati anda dengan kata2 ini..
    "Bagus la tak dapat. Tak da la aku abis kan duit rakyat. Cian rakyat kluar an duit. Tapi hidup diorang kais pagi makan pagi...kais petang x makan2...Alhamdulillah..."
    Peace

    ReplyDelete
  2. insyaallah kak zema dpat nyer..
    akak org ade skit pon last year dy dpt g akhir nye

    ReplyDelete
  3. azeema take care tau nt... jgn wat bnde brt2 nt bhya.. chayok2!

    ReplyDelete
  4. kaw sogok doktor tu wat result tipu...aqu taw kaw xnk pegi..hehe

    ReplyDelete
  5. ahh..takde mknenyer.. second test aku lulus laa... aku mmg nk pergi!

    ReplyDelete