PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Sunday, June 12, 2011

Kuliah Fine Art!

hai hai readers! entri kali nih mungkin biasabiasa je bagi readers sekalian..
tapi agak bermakna bagi diri Zee.. biasa laa kan.. orang excited melukis..
macam nih laa jadinya.. bendabenda simple pun nak kecoh dalam blog.. =.=''

okeh.. Zee mulakan dengan kuliah FND 101 (Visual Research)


haaa.. assignment art yang pertama.. ada 3 tasks daripada apa yang kitorang belajar..
yang pasti, kitorang kena create garisan berdasarkan soundtrack yang diputarkan..
memang hancusss ar Zee buat.. =..=''

antara garisan yang Zee create.. pehhh.. Zee tau korang nak kata buruk..

garisan tadi dihasilkan dengan menggunakan berus lukisan yang kitorang
cipta sendiri daripada material yang berbeza beza.. Zee tau berus lukisan Zee
pun hodoh dan selebet.. =..=''

after da siap, kemas laa.. kalau tak, kena potong 10 markah! OMG!!
okeh.. tadi tu semua kerjakerja masa hari khamis.. sekarang nih kita beralih kepada
hari jumaat.. FND 100 (Drawing 1).. kerja kitorang 'senang' je.. buat bulatan
banyakbanyak!
lagi senang kerja kitorang bila kena buat dekat dinding dengan
permukaan yang kasar! pehh.. lepas tu pakai baju kurung
pulak tu.. almaklumlah.. hari jumaat.. wajib berbaju kurung.. =..=''

okeh.. antara bulatan yang dibuat oleh kanakkanak ribena
art & design group C..

sessi memanaskan telinga dengan komen+kritikan membina
daripada lecturer.. nampak senang.. sekali dapat gred B,C..
PALING BEST FAIL!! OMG..! =..=''

bulatan yang Zee buat.. dapat laa gred B.. ALHAMDULILLAH..
selepas kitorang disuruh tambahtambah bulatan, jadi laa macam nih..

JENG JENG JENG..!!
maaf laa tak clear pulak.. nih hasil kerja yang disambung buat dekat
blok asrama dan fakulti.. starting from 9.30 p.m - 11.15 p.m..
special thanks to nizam and ixora sebab temankan.. kalau tak, tak tahu
laa bila lagi nak siapkan..

okeh readers! itu sahaja coretan untuk kali nih.. tak boleh nak bebel
panjangpanjang.. banyak lagi benda lain nak buat.. tata!

 from left: ixora, Zee

from left: Zee, nizam

PEACE!

KAWAN KAWAN YANG DIPROMOTE BLOGNYA KALI NIH:


Sunday, June 5, 2011

Hello Seri Iskandar!!

A256
yesss.. ini laa bilik Zee dekat UiTM Seri Iskandar, Perak.. jemputjemput laa
datang ye.. jangan lupa bawa buah tangan sekali.. hahaha..

belum sampai sebulan lagi Zee menetap di Seri Iskandar.. tapi da macammacam
benda berlaku.. yang pasti, semuanya best! roommates gilagila.. budak blok
sempoi.. kawan sekuliah kecohkecoh je.. lecturer superb sporting.. walaupun
dekat sini panas gilakkk.. tapi Zee tetap bersemangat nak belajar! cewahhh..

paling best, kalau keluar pergi Ipoh.. hahaha.. memang lepak habis habisan laa..
duit poket confirm melayang.. =.=''

Najwa dan Ixora di kedai teddy bear..

masa minggu orientasi.. memang rules ketat! nak guna phone memang tak
boleh.. so, maaf laa kawankawan yang send mesej tapi tak mendapat
balasan daripada Zee.. sorry..

masa orientasi! kitorang curicuri ambil gambar! hahaha

kalau waktu pagi sabtu dan ahad, kitorang pergi jogging.. after jogging,
mesti lepak dekat uptown.. uptown tu salah satu medan selera yang ada
dekat UiTM Seri Iskandar.. murah dan sedap! hahaha..

kalau waktu malam pulak, lepak dekat downtown.. downtown juga salah
satu medan selera di sini.. tapi best lagi downtown sebab sedap dan
banyak makanan! tapi mahal sikit laa.. hahaha..

Ixora pantang jumpa kucing.. nih on the way nak pergi uptown..

video
video masa dekat uptown.. hahaha

kalau nak diikutkan, banyak lagi nak cerita.. tapi Zee tak boleh nak lamalama..
banyak lagi kerja nak kena settlekan.. assignment pun tak siap lagi nih..
hahaha.. okeh readers sekalian! semoga bersua lagi.. hahaha..

Zee suka usha pokok nih.. :)

muka penat jogging

byebye~~

PEACE!

KAWAN KAWAN YANG DIPROMOTE BLOGNYA KALI NIH :