PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Tuesday, June 15, 2010

diary

Pagi hari ini tak macam pagi-pagi
sebelumnya. kenapa pulak?? 
hmm.... pagi ni, Zee bangun dari
tidur yang tak berapa nyenyak..
Zee terjaga dari satu mimpi yang
agak menyeramkan.. tak perlu 
tau apa yang Zee mimpi sebab 
itu hanya sekadar mimpi.. Kalau
korang tau pun korang nak buat
apa?? nak buat research?? haha!!
huh... lama juga Zee tenung phone
 Zee.. tiba-tiba..(gelap)..
Zee : (monolog) ehh..?? habis da bateri?? sebab aku dengar lagu la ni.. charge kejap
          la.
hmmm... phone ni tak ada kena-mengena sebenarnya... 


ceritanya bermula begini..
Zee entah macam mana terlihat dekat beg Zee.. (beg baju yang da lama tak buka)
dengan penuh kasih sayang ( ehem..ehem.. ) Zee buka zip beg tu.. Jeng..jeng..jeng..!
haha!! Zee ternampak satu buku ajaib yang da lama Zee tak sentuh.. ( buku apa eh??)
korang kalau Zee cakap jangan gelak pulak.. lagi-lagi stok-stok yang tak minat
benda alah ni.. guess what..?? its a DIARY! my diary!! muah..muah..muah.. I miss you
honey!!  
Zee pun apa lagi.. buka la diari tu.. Zee baca dari satu page ke satu page yang lain..
macam-macam memek muka Zee.. haha! seronok bila baca balik apa yang kita
tulis dulu-dulu.. yang buat Zee sedih bila Zee baca diari masa Zee form 1 dulu..
ada satu tarikh keramat yang memang Zee tak pernah lupakan.. tarikh yang 
merupakan hari terakhir Zee melihat dia.. ( siapa weh? ) sibuk je ( ayat zombie )..
hmmm... sebenarnya, perkara-perkara lepas akan membantu dalam mematangkan
diri kita.. so, tak rugi sebenarnya tulis diari ni.. kita dapat revise balik masa lampau
kita supaya kesilapan yang lama tak diulang lagi..


"Those who cannot remember the past are condemned to repeat it" - George Santayana

ehem..ehem... so, mulalah menulis diari.. jadikan diari sebagai buku sejarah
hidup kita..( walaupun tak masuk sillibus SPM ).. manalah tau suatu hari nanti
jadi popular.. jadi tokoh negara.. senang sikit orang nak buat bibliografi tentang 
kita.. penulis-penulis nak buat cerita pasal masa lampau kita pun senang.. ;-) haha



haha!!
beli tau buku ni!!
*sementara stok masih ada!

5 comments:

  1. penculik berwajah drakulaJune 15, 2010 at 12:38 PM

    sekalung penghargaan buat
    SYARIKAT DRAKULA & PENCULIK SDN BHD
    kerana memberi peluang untuk saya menghasilkan sebuah karya terulung.. haha!!

    ReplyDelete
  2. kt mne nk dpt bku tue? huhu :)

    ReplyDelete
  3. bonggeng lako nih.buku tu?cam berminat je nak carik:)haha

    ReplyDelete