PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Saturday, June 12, 2010

muzik ohh muzik

ok.. apa yang terlintas dalam fikiran korang bila korang
nampak or dengar this magical word, MUSIC?
huhu.. setiap orang ada pendapat sendiri tentang
muzik. am i right? hmm... kalau remaja la...
macam-macam muzik ni bagi diri diorang..
contohnya :

hmm.. Zee bukan type yang ni..


hush... seronok la kalau ada yang berfikiran macam ni..


cewahh.. ni stok-stok jiwang karat je la yang layan..


hmm... ni yang betul-betul hidup da sebati dengan muzik

haa.. yang ni Zee setuju sangat-sangat..

Zee tau banyak lagi.. tapi malas Zee nak
figure out.. bukannya masuk SPM pun..huhu..
lain orang, lain pula muzik yang diorang suka..
banyak jenis muzik sekarang ni.. ada yang 
slow, ada yang laju macam kereta api, ada
campur dua-dua sekali, ada yang bernada
sedih, gembira, ada tu yang terlampau
excited sampai terjerit-jerit.. Zee dengar
sepatah haram pun Zee tak faham..
yang ni antara muzik-muzik zaman 
sekarang la..

yang tak ada kat atas ni macam punk, disco, rock
and roll, jazz, nasyid.. hahah!!

korang jangan asyik leka dengan lagu-lagu
macam dekat atas ni.. nak dengar boleh je..
tapi kalau yang Islam tu kan lebih elok lagu-lagu
nasyid dijadikan halwa telinga.. kerapkan la
dengar alunan bacaan Al-quran.. yang itu lebih
menenangkan.. dapat pahala lagi dengar 
ayat suci Al-quran 

 
[huhu..cakap je lebih Zee ni]


huh... tapi kena ingat.. jangan sekali-kali
jadi macam dekat bawah ni..
                                        
 jangan komen minat orang lain.. ;-)

p/s: jangan marah eh kalau ada yang terasa..
kalau ada silap dan salah, Zee susun 10 jari
mohon ampun.. huhu..


3 comments:

  1. how bout music 4 u?
    it looks lik u lov
    country music..

    ReplyDelete
  2. hmm.. maybe..
    actually sy dgr je apa2
    music yg slow..

    ReplyDelete
  3. owh..tht good huh..

    ReplyDelete