PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Saturday, May 14, 2011

Unexpected

"cik drakula.. anda dimana?"

satu mesej yang menjadi permulaan kepada segala dugaan dan
unexpected things hari nih! cerita si sege dirompak semalam betul betul 
buat lutut aku menggeletar! takut ohh kena rompak.. itu baru lelaki yang 
kena rompak.. kalau aku si kaum hawa nih?? mahunya kena tebuk sekali!  
(sendiri mau ingat laa weh) so, alang alang si zombie da mesej.. aku pun 
ambil laa peluang yang tak berapa keemasan nih.. mintak jasa baik dia 
tunggu aku.. hahaha!! boleh laa jalan sekali pergi KLCC.. aku nih 
pun tak tahu sangat jalan nak ke KLCC.. almaklumlah.. katak bawah 
bumbung macam aku nih mana laa selalu berpeleseran dekat bandar 
metropolitan macam KL tu..

dugaan pertama aku bila si zombie nih main main dengan aku.. serius aku da
cuak! semangat je mesej kata ada dekat belakang aku laa.. tengah buat
senyuman manis laa.. hahahaha!! aku takut dia silap orang je.. nanti muka
dia yang tebal.. hahaha!! last last jumpa jugak.. ingatkan nak terus pergi
KLCC.. tapi dia ajak pergi Bukit Bintang dulu.. alasan dia, nak pergi ambil
blazer daripada Pa'an dekat tempat kerja Pa'an..

okeh.. dugaan kedua datang tanpa memberi salam.. da elok elok sampai
Lot 10, Pa'an tak masuk kerja lagi.. cesss.. lepas tu, si zombie nih bawak
pulak aku ke hulu ke hilir dekat Bukit Bintang tu.. paling aku benci, nak
kena cross jalan.. kalau dengan Nailah boleh laa jugak nak pegang tangan..
tapi dengan si zombie nih?? =.='' (Ya Allah.. selamatkan laa aku..)

lepas tu, nak pergi KLCC pulak.. ohh dugaan yang ketiga..
si zombie punya laa baik hati pergi KLCC jalan kaki.. gilaa.. 
aku pun ikut laa.. memang penat.. da laa penat! muka
pulak free free je kena tempek debu 'suci' KL! perut pun kenyang telan
asap kereta.. pehhh.. nikmat gilaaakkkk!!! kira kira dalam 2 jam jugak laa
jalan kaki ke sana sini.. nasib aku nih keluaran PLKN.. da terbiasa dengan
situasi genting macam nih!! hahahaha!! tapi rasa rasanya aku berlari lari
anak.. semuanya sebab si zombie yang berkaki panjang + jalan laju!
pehh.. mencurah curah peluh aku ke ladang gandum.. boleh kalahkan
kelazatan coco crunch! =.='' da laa paksa aku jadi model untuk gambar
gambar dia.. nasib kau laa aku buat muka hodoh aku.. hahahaha!!

da sampai dekat KLCC.. pehhh.. nikmat air cond weh.. rasa macam
baru datang dari negara beriklim panas! tapi nikmat tu terasa bagai
diragut gara gara dapat berita 'baik' yang afan dengan nailah baru nak 
gerak.. cesss.. terpaksa laa aku menghadap ariel peterpan celup nih lagi..
bosan gilakkk!! da laa pekak! aku cakap, mesti dia kata, "haa??"
gilaaa.. malas aku nak ulang.. paling tak boleh blah, masa dekat Lot 10,
kantoi pulak baju kitorang brand sama.. cehhh.. sibuk seyh nak ikut
aku.. =.=''

dugaan keempat.. dalam wayang.. kurang garam betul afan nih.. malas
aku nak cerita.. biar kitorang berempat je yang tahu.. yang pasti, masa
tengok Fast 5 tu, bila sampai part aweks seksi meksi, si zombie dengan
afan langsung tak berkelip mata.. si zombie pulak, aku dengar dia tergelak
gelak.. gilaaa.. suka laa tu..

hahahaha!! itu je laa kot.. yang pasti, memang berduyun duyun dugaan 
datang tanpa diundang.. semua yang berlaku hari nih, memang 
UNEXPECTED! cesss.. biar laa.. aku pun sangat sangat letih sekarang! 
wajar laa untuk aku berhenti membebel di dunia blogging nih.. nanti ada
pulak yang asyik kata aku nih depan depan diam.. di alam maya pot pet
pot pet.. (kalau jeles, cakap je laa..)

kepada encik zombie @ nizam : thanks buat aku letih sebelum sampai
KLCC.. and thanks tanggung kos perjalanan ke Bukit Bintang..
thanks jugak sebab apa apa je laa yang aku tak cakap terima kasih..

kepada nailah : thanks sebab buat aku tunggu sampai gugur misai aku..
thanks jugak jalan jalan dengan aku masa afan dengan nizam hilang..
and aku akan pakai baju tu dekat UiTM nanti.. Insya'Allah ^_^
terima kasih for everything!

kepada afan : thanks tanpa sebab.. hahaha!! cehhh.. tak ada laa.. thanks
sebab jaga nailah.. and thanks untuk semua yang aku tak cakap terima
kasih lagi..    

entri yang lebih detail : BB, Sungei Wang, Lot 10, Pavilion, KLCC!

p/s: sorry laa guna AKU.. macam best pulak.. hahaha!! gambar aku hari nih,
yang nizam snap semua tak lawa! budak nih memang tak boleh diharap..
=.=''
 
PEACE! 

KAWAN KAWAN YANG DIPROMOTE BLOGNYA KALI NIH: 
Nurul Wardah 
Myra Sabri 
Arif Azhar 
Nabilah Huda 
 

14 comments:

  1. wkakaka...kurang asam. kau tu yang sibuk pakai sama brand dengan aku.

    kira okay apa aku teman kau...kalau x, habis kau diganggu lelaki2 indon kat kl tu..hahaha

    nampak beno nipunye 2 jam....

    serious kaki aku sakit skrg! lenguh...hahaha

    best jalan ngn kau walaupon kau cakap slow nak mati, sbb tu aku "huh". da la mulut kau bawah telinga aku, mana nak dengar. hahaha

    ReplyDelete
  2. *ehh.. betul laa dua jam..
    dari pukul 11 something sampai laa pukul
    1 something.. dekat klcc pun jalan jugak..

    *hmm.. yelah2.. terima kasih ye zombie..

    *weh.. kau ingat kaki kau sorang je ke yang sakit??!!!!

    *mulut aku bawah telinga?? kau nak kata aku pendek laa kan.. =.=''

    ReplyDelete
  3. aik.. dh ade balik post ni... ;D

    klua bile ni?

    ReplyDelete
  4. hahaha!! magic..

    nih keluar hari khamis..

    ReplyDelete
  5. tgok tu.. klua tk ajk aku lg!!

    ReplyDelete
  6. owh..... really??....
    i think, i nmpk u la..
    dkat pavi...

    u ade pegi pavi?

    ReplyDelete
  7. qila: tak syok ar bawak kau.. hahahaha

    kay: emmm..
    ada.. tapi tak stay sana pun..

    ehh.. biar betul.. salah orang kot..
    cam mana boleh kata camtu pulak..
    tak pernah jumpa pun sebelum nih..

    ReplyDelete
  8. hahahah!
    lpe ke ade link photobucket dkt blog ni?
    dr situ tgk2 lh mke blogger ni...

    so, btol lh i nmpk u. ;D

    ReplyDelete
  9. ohh.. ha'ah..
    hehehe.. ye laa kot..
    hahaha!!
    asal tak tegur??!!!
    kalau tak kan boleh laa borak2 sekejap..!!

    ReplyDelete
  10. Ada balik...comment semua hilang. Nasib baik...

    terabadi kisah aku pada hari khamis..hahahaha

    ReplyDelete
  11. @nizam: hahaha!! magic kan.. penat tau aku buat magic nih.. hahaha

    ReplyDelete
  12. Waa...welcome zee..hari yg sgt sronok..bile ak da bla afan tak dpt jge lg..sob..sob:(
    Btw..sory coz ak bg berita 'baik' time tuh..hehe..kire ok la drp ak kate ta jd dtg kan..takde la dpt SHOPPING sesame!!!!woohoo...ak un akan pakai kat uni nnti..kalo bley laa..hehe...
    And...WE did plan for u guys dat day..hahahaha!!!

    ReplyDelete
  13. @orange_cute: cesss... aku da agak da korang punya kerja.. =.=''

    ReplyDelete