PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Tuesday, March 29, 2011

10 jawapan untuk anda

before tu, Zee nak mencapub sikit ye..
hari nih merupakan ULANG TAHUN KELAHIRAN
ibu Zee kali ke-47
HAPPY  BIRTHDAY !


malam tadi ingatkan nak surprise kan ibu tapi nampaknya
tak jadi.. hahahaha!! (buat malu je..)

hmmm.. untuk post kali nih.. Zee akan menjawab 10 soalan
yang memang selalu orang tanya dekat Zee..
harap2 jawapan Zee nih membantu laa ye..
Zee just bagi jawapan sahaja tanpa soalan..
apa soalannya boleh fikir sendirikan??? :)




1. I'M SINGLE BUT NOT AVAILABLE
hahaha!! soalan nih paling famous! kenapa ehh??
alamak aii.. please laa don't label me as a girl yang
tukar2 lelaki.. tak pun "muka couple"..
adoyai..
"kau da 18 tahun weh..takkan nak single je.."
kalau Zee cakap ye macam mana??
18 tak bermakna yang Zee perlu/mesti bercouple..


2. YE.. ZEE LEBIH BERMINAT NAK TENGOK PEREMPUAN
DARIPADA LELAKI.. 
JALAN PUN NAK BERKEPIT DENGAN PEREMPUAN
alamak aii.. nih tak bermakna Zee les laa.. adoyai..
nak buat macam mana.. Zee tengok lelaki kosong je.. tak best!
berkepit dengan perempuan pun ada masalah ke??
better berkepit dengan perempuan daripada berkepit dengan 
jantan..oppsss..lelaki.. hehehe.. senang cerita.. jaga 
batas pergaulan antara lelaki dengan perempuan laa..
ingat Tuhan okeh.. (YANG RASA2 BERAGAMA ISLAM!)


3. HIJAU FAVOURITE COLOUR LAA.. SEBAB TU SUKA
KATAK..
alamak aii.. cute kan?? hahaha!!
hey.. suka katak tak semestinya berani pegang katak!
ingat Zee nih NANA NARITA ke??
so, please laa don't force me untuk pegang katak ye..
and jangan bagi katak hidup dekat Zee!!!


4. GUITARIST MEMANG SENTIASA MENDAPAT PERHATIAN
ZEE..
OMG!! tak rasa ke guitarist nih nampak cool??
kalau tak ignore je laa..
TAPI!!!
ada Zee cakap my future husband must be a guitarist??


5. ZEE TAK MINAT KOREA LAA!!
gambar di atas hiasan semata-mata..
Zee minat jepun ye kawan2..
JEPUN! JEPUN! JEPUN!
korea & jepun lain laa woy!!


6. GAARA TU MY BOY FRIEND TO BE..
tak pernah tengok naruto memang tak tahu GAARA nih binatang
apa..
"gaara tu apa? macam raksasa je"
thank you zuhri..soalan yang sangat2 bagus! siap jawab sendiri..
"gaara yang mata hitam tu?? buruk laa!!"
thank you ella.. rupa tidak menjadi masalah untuk Zee..
"sasuke lagi hensem"
thank you........ siapa ehh?? (rata2 girls akan cakap macam nih)..
sasuke hensem?? di mata anda ye.. lain mata, lain citarasa..


7. ZEE BERJIWA SENI..(CEWAHHH..) SUKA GILER SENI!!
so, kenapa nak ambil bidang sains pulak??
"kau kan budak maktab rendah SAINS mara"
hahh?? apa kena mengenanya??
sekolah je pun.. tak bermakna nak kena ikut nama sekolah..
habis tu kalau sekolah ST. JOHN??
nak kena jadi doktor laa?? nak kena jadi ahli st. john malaysia??
kalau CONVENT BUKIT NENAS??
nak kena jadi apa pulak?? nenas?? nak kena buka ladang nenas??
adoyai.. 


8. ALAMAK AII.. DA DECIDE NAK AMBIL ARTS KENA PULAK
TANYA SOALAN NIH.. ZEE MEMANG TAK PANDAI MELUKIS..
WARNA PUN TAH PAPE..
adoyai tuan2 dan puan2 sekalian..
kalau tak reti nak melukis.. tak reti nak mewarna..
tak salah nak ambil arts.. boleh belajar kan..
(tapi ada saringan melukis!! fikir2 sendiri ye..)
Zee reti laa woy! tak payah laa tanya soalan pelik nih..


9. PLKN BEST LAA WOY! 
see.. diana danielle pun happy je..
kalau tak pernah pergi jangan buat conclusion pelik2..
tak best laa.. boring.. kena dera.. kawad 24 jam..
alamak aii.. mana korang dapat info nih??
kalau nak suruh Zee cerita boleh je.. tapi sampai esok punya
esok pun tak habis2..


10. YANG NIH KEDUA FAMOUS.. TAPI SAJA LETAK LAST..
NAK BUAT MACAM MANA KAWAN2.. DA MEMANG MUKA
SAYA MACAM NIH..
blur 24 jam
garang pun 24 jam
macam mana tu?? blur + garang = Zee
alamak aii.. mana laa Zee perasan.. takkan nak bawak cermin
24 hours semata-mata nak tengok muka and then otter muka
kalau nampak blur+garang.. 
sorry laa kawan.. nak buat macam mana..
dah ini yang DIA bagi untuk Zee.. takkan nak buat plastic surgery..


okeh.. da sampai di penghujung post untuk kali nih..
kalau still tak berpuas hati dengan jawapan yang diberi..
just let me know okeh.. mana2 yang terasa tu antara soalan
yang dia tanya, sorry laa ye.. lagipun bukan anda sahaja yang
bertanyakan soalan itu.. okeh, sorry ye kawan2.. PEACE!

6 comments:

  1. zema, smiley tu sejibik cam mke zema!

    ReplyDelete
  2. alamak aii.. tak dapat ku bayangkan~

    ReplyDelete
  3. im not lying lah! cube smile sket :)

    ReplyDelete
  4. seriusly, azeema muke blurr~
    tp c0mel~ jd, x kesahhhh

    asalkan pemikiran x blurr~ kan3??

    ReplyDelete