PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Saturday, March 26, 2011

aku nak jugak!

 
"waktu terasa semakin berlalu
tinggalkan cerita tentang kita..
akan tiada lagi kini tawamu
tuk hapuskan...."

OMG!!

lagu yang sedang diputarkan pun sempat pause
sekejap sebab terkejut!
"alamak aii.. dari mana pulak datangnya dua
makhluk nih.."
guess what??
alahh..tengok gambar bawah nih pun da tahu..
 
hihihi.. normal bagi Zee tapi mungkin
abnormal bagi kawan2 Zee dekat maktab.. 
mana tak nya.. tak pernah2 nampak
Zee ada jerawat.. tiba2 ada pulak!
 
hey hey.. Zee ada je jerawat.. tapi sangat
jarang datang melawat Zee..(tak suka Zee
kot) hahahah!!
so, kawan2 di maktab.. jangan geram dengan
kulit muka Zee.. ini genetik.. nak buat
macam mana..
seperti biasa..
 
 syok ke picit jerawat??
okeh okeh.. seperti biasa..
Zee tak picit.. biarkan sahaja jerawat2 tu..
nak buat apa kacau.. dia nak hidup jugak! 
(hahahaha!!)
bak kata ibu Zee.. kalau kita tak kacau,
dia akan pergi sendiri tanpa meninggalkan
kesan di wajah kita.. sampai sekarang Zee
percaya! hihihihihi

okeh2.. sebenarnya nak cerita sikit nih..
first time Zee pergi LOW YAT!
hahaha!! maybe nampak macam ketinggalan
je Zee nih.. duduk dekat2 KL da 18
tahun.. baru nak jejak kaki dekat low yat..?!
ini pun kira nasib baik je.. sebabnya jalan2 dekat
KL tanpa hala tuju.. naik komuter pergi KL sentral..
naik monorel stop kat imbi.. jalan2 masuk
bangunan sana sini jumpa laa low yat!
hahaha!!
whateverlah!

Zee masuk dari sini.. tak tahu laa kan kalau
ada pintu lain.. :)

masuk2 je da nampak lap top sana sini.. haiihhh..
dengar cerita.. dekat sini harga murah!
Zee pun jalan2 dari tingkat bawah naik ke atas..
turun bawah balik.. lepas tu naik atas..
(kenapa pulak nih?? main eskalator??)
hihihi.. Zee buat perbandingan harga laa..
kata murah! (mungkin..) tapi bagi Zee yang
bekerja sebagai penjual anggur nih..(penganggur)
mana laa ada duit banyak..adoyai..
(itulah!! lain kali kerja!!)

aim Zee satu je.. nak cari hard disk!
(can you see the title of this post??) 
hehehe.. so, apa2 pun terjadi, Zee nak jugak
hard disk hari nih! penat tau jalan2..
actually.. Zee nak hard disk untuk
simpan semua memori dekat PLKN..
sambil2 tu boleh simpan banyak2 movie..
hahahaha!!
after da window shopping hampir 2 jam..
baru laa decide..
 
 ini je laa yang mampu dibeli.. itupun pakai duit
ibu.. haiihhh... thank you ibu.. Zee
dapat beli 500GB je.. ingatkan nak beli yang
1TB.. best sikit.. hahaha!! last2 tengok
harga.. hmmm.. esok2 je laa ye..
takkan laa beli hard disk je kan.. beli laa
dengan cover dia sekali.. so, yang kiri tu
kotak hard disk.. (hard disk mana?? kotak je??)
sabar sabar... hard disk di tengah2 tu..
sudah dikeluarkan.. yang kanan tu cover hard disk..
 
 ini laa hasil gabungan hard disk dan covernya..
hahahaha!! 

okeh2.. coretan nih
khas untuk mereka2 yang tak putus2 bagi kata2
semangat dekat Zee.. (alamak aii.. i'm ok laa)
thank you sangat2 okeh!
Zee sedar.. sampai bila Zee nak frust 
menonggeng kan.. Tuhan da menyusun segalanya
untuk kita dan itu yang terbaik untuk Zee..
jadi, Zee terima dengan hati yang terbuka..
kepada kawan2 yang senasib dengan Zee..
rileks2 laa.. masa depan masih ada..
peluang sentiasa terbuka untuk kita..
so, be happy okeh! chill :D
 

2 comments:

  1. kat low yat, 500gb bpe? aku punye kat sunway 210.

    ReplyDelete
  2. ikut brand laa...
    tapi semua below 200..

    ReplyDelete