PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Tuesday, March 15, 2011

Harihari akhir di PrincessHaliza 2

presenting my "twins"!!

*p/s: orang kata muka kami sama!
tak cukup dengan yang kat atas nih??
tambah lagi satu..
okeh..apa pendapat anda?? adakah kami serupa??
hehehe.. inilah Nur A'fifah Md Akhir! :)
yang Zee cerita dalam post SEBULAN DI KEM
PRINCESS HALIZA..

twin seterusnya..
yang nih nama dia ziman..
nama da nak dekat+kami ada sakit yang sama!

twin dari kompeni delta pulak..
yang nih baru laa boleh kata twin sebab kami lahir
pada hari yang sama! yang nih jugak merupakan
buddy Zee (CB5)
-zee and ain-

okeh okeh.. berbalik kepada topik hot kita ye..(hot ke??)
sambungan cerita 2 Mac 2011.. group 2 nih sekejap je
da settle semua detail yang menembak.. tak macam
group 1... lama betul diorang ye.. hehehe...
mungkin group 2 nih terer2 kot.. hahaha...!!
perjalanan pulang ke kem, sekejap je.. tak macam
perjalanan ke kem sungai besi.. and pelatih2 mesti laa
tidur!! huhuhu... (Zee tak terkecuali!)
ohh...terlupa pulak ye...
baiklah..
dengan ini Zee mengumumkan..
PENEMBAK TERBAIK
DENGAN PUNGUTAN
MATA SEBANYAK
97/100

JATUH KEPADA...

NUR AZEEMA BINTI
SUHAIMI
DARI KOMPENI
BRAVO!

hahaha!!
tak baik ar menipu kan... kang kalau
si penembak tu baca blog nih (manalah tau kan..)
habis ar Zee kena tembak!! (takutnya!!)
"kalau takut dilambung ombak..
jangan berumah di tepi pantai..
kalau takut kena tembak..
jangan cuba cari 'pasai'..."
hahahaha!! pantun rekaan sendiri..
okeh..presenting...
hah...inilah budaknya..penembak terbaik tu..
nama dia MUHAMMAD ZUHRI dari kompeni
BRAVO TERBAIK!
gambar nih diambil dengan izin tuan punya badan ye..
harap maklum.. hehehehehe....
amacam?? hensem tak?? kalau hensem diam2 je ye..
kalau tak bagitau!! kita mengumpat sama2..hahaha

berbalik kepada topik utama!
petang tu, satu sad news kitorang dapat!!
ayah mira telah kembali ke rahmatullah..
*AL-FATIHAH..
sejak pagi lagi mira da lain macam.. duduk sebelah Zee
time nak menembak pun nampak sangat dia
resah.. hmmmm........

3 Mac 2011
yeah!! hari nih ada pertandingan kawad kaki antara
kompeni!! walaupun keadaan dataran kawad kurang
ummphh.. tapi respek habis ar budak2 kawad.. stay
cool je kan.. kali nih, kompeni bravo kurang bernasib
baik.. dapatlah kami last.. walaupun last still dapat
nombor 1 dari bawah.. hahaha!!
"it's ok, it's alright..
BRAVO go.. fight! fight! fight!"
petang pulak, wira2 bravo tewas kepada CHARLIE..
(CHARLIE kot.. da lupa)
yang bestnya hari nih, kitorang dapat phone!!
oleh sebab esok ada sesi bersama rakan cop, jurulatih
pun bagi laa phone awal.. katanya, akan digunakan esok..

4 Mac 2011
HAPPY BIRTHDAY TO MY NEIGHBOUR!
CALIEDONIA!!!
ehem2... da berpunya ye...
nak buat kejutan kat calie tapi da kantoi pulak..
tapi still go on!! kali nih calie pulak yang kena
bedak.. lokasi pilihan adalah toilet!! weeee....!!!
tengah2 syok kenakan orang...

"wirawati! semua balik dorm! aku kira sampai 3
semua da masuk dorm!"

pehh.. takutnya!! hahaha...
start hari nih, tomy (kucing kesayangan kami!!)
mula menunjukkan perubahan.. tomy jarang2
balik and da tak manja macam dulu..
tomy pun asyik sakit2 je sekarang.. :(
walaupun Zee tak suka kucing.. tapi Zee rindu tomy..
entah apa nasib tomy sekarang..
okeh..dari pagi sampai laa ke malam kitorang full dengan
aktiviti khidmat komuniti!
pagi bersama rakan cop..(camnih kan ejaan dia??)
petang dengan JPAM pulak..
malam best sikit sebab dengan daddy kesayangan..
bercerita mengenai askar wataniah pulak....
yang memberatkan hati Zee nak kena isi borang
untuk jadi ahli sukarela.. alamak aii..
tapi demi negara!!
kami sedia berkhidmat!! (cewahh..yelah tu..)
bak kata daddy..
"anak2 daddy.. daddy nak semua sekali isi..
isi sahaja dulu.. lepas nih nak jadi ahli aktif atau tidak,
terserah kepada anak2.."
lebih kurang macam nih laa ayat daddy time tu..
Zee pun tiba2 je ringan benar jari jemari nih menari
atas borang2 yang perlu diisi.. :D

5 Mac 2011
hari nih tiada apa2 yang menarik untuk dikongsi..
tapi hari nih derma darah.. CERAMAH SEMALAM OKEH..!
rasa excited sangat2 time isi
borang.. tak sabar nak derma darah nih!!!
tapi yang membengangkan Zee... Zee tak lepas
untuk derma darah!! OMG!! tau tak Zee da lama
tunggu!! isi borang, que lagi untuk timbang berat+check
type darah.. lepas tu que lagi nak check blood pressure!!
last2 tak lepas sebab VSD !!!
okeh2.. cool down..hari yang membosankan laa katakan..
mesti laa tts lagi!! adoyai.. tidur je keje..
makan 6 kali sehari.. tidur lagi..
*gemuk gedempol boyot* ar lepas nih!!
(* ambil ayat marris..)
petang tu, i got new hairstyle!! thank you calie!

6 Mac 2011
hari yang dinanti-nantikan!! bukannya nak pulang phone
tapi nak pergi dataran merdeka!! sambut hari
askar darat.. rupa2nya askar darat pun ada hari dia ye..
seawal jam 4 pagi budak2 B4 bangun..(yang pergi je laa)
kumpul dekat dataran kawad.. pembahagian pelatih2
mengikut bas pun bermula.. Zee dapat bas 4..
yang "best"nya, bas 4 dan 5 kena tunggu "sekejap"
sebab driver bas tak datang lagi.. tunggu punya tunggu
dapat news yang seorang driver bas kami accident..
langgar batu.. alamak aii..
kami pun terus menunggu dengan penuh kesabaran..
alang2 tunggu tu, tidur je laa..
tapi Zee, aji and magie balik dorm.. tunggu dipanggil je
laa.. tidur atas katil best sikit..
tengah2 Zee mesej tuuuttt... tiba2 fieza and alice masuk..
nampak gaya macam cancel jer.. Zee pun mesej laa calie
nak tanya.. memang CANCEL pun!!
Zee apa lagi.. tidur ar dengan keBENGANGan yang
masih berbaki.. bangun2 je.. nampak laa reaksi muka
seorang demi seorang budak2 B4 yang tak dapat
pergi.. huhuhu.. dah nasib tak menyebelahi.. redha
je laa...borak2 kejap dengan calie and arie..

"mana lagi seorang driver ha??"
"tu lah pasal.. arie dengan calie tadi pun buat
kesimpulan.. maybe diorang naik motor yang sama!"
"hah.. tu laa yang dua2 pun tak datang"
"ehh..betul jugak.. kau memandai je ehh arie!"
"ehh betul laa.. kalau tak yang seorang lagi mana??"
"yang seorang lagi tu penat.. tidur terus sampai ke pagi!
projek laa tu malam tadi.."

kami bertiga pun... HAHAHAHAHAHAHAHA!!!

TO BE CONTINUED

4 comments:

  1. apsal gamba kt double.. kt malu laaah~ ape nihhh... malu laaa syg!!!

    ReplyDelete
  2. baru laa gempak sikit..hehehehe

    ReplyDelete
  3. cewahh zeema

    ada skandal baru nampak?
    bwahaha

    (haha sory tetibe jek komen kat sini)

    ReplyDelete
  4. skandal baru?? mana ada.. siapa pulak??

    ReplyDelete