PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Thursday, March 24, 2011

too many A+'s but too little A's

23rd MARCH 2011

SPM
SEMAK
930225**6**4
JF0**B**4

SEND TO

15888

....SENDING SUCCESS....
AFTER 2 SECONDS...
(INSTRUMENT SEMUA TENTANG KITA BERKUMANDANG)

"YOU HAVE 1 NEW MESSAGE(S)"

RM0.20 SPM:
930225**6**4
*A+  *A  *A-  *B+  *B  .
Keputusan penuh di sekolah/JPN

huhhhhhh... sila lihat smiley di atas dari kanan
ke kiri..
GREEN : SEMASA MENAIP MESEJ
YELLOW : SEMASA MENUNGGU JAWAPAN
RED : AFTER DA BACA ISI KANDUNGAN MESEJ
ini laa muka Zee after dapat tahu result
SPM melalui sistem pesanan ringkas..
kereta yang dipandu ayah terus memecut laju di jalan
raya.. majlis penyampaian keputusan SPM akan
berlangsung dalam masa kurang dari 1 jam..
haiihhh...

"ayah, ibu, kak lang da tau result"
"hahh..berapa?"
"adalah..tunggu je laa dekat maktab nanti"
"laa...awat macam tu pulak"
"ayah rasa2 kak lang dapat berapa?"
"7!!" (confident nih!)
"entah laa ayah... yang pasti.. ****** ********
yang ayah teka tu"

after tu, mula laa sessi kaunseling.. nak naikkan
semangat Zee laa tu.. tapi Zee memang da dapat
agak.. tak sangka yang Zee target, itu yang Zee
dapat.. maybe bagi sesetengah orang itu sudah
memadai.. tapi bagi Zee... haiihhhh..
(bersyukur laa Zee)
sampai je dekat gate maktab.. ayah terus cari
tempat nak park kereta.. after check tunggakan (tak
ada berhutang! :] ) Zee tak terus masuk dewan..
segan ar.. tunggu jenon kejap.. lambat betul
minah nih..

****************************

Zee dengan jenon memberanikan diri untuk buka
pintu dewan.. buka2 je.. OMG! apa nihh??!!
punya laa sesak dengan junior2 form4 and form5..
lagi laa Zee tak nak masuk.. adoyai.. pelik2 je
maktab nih.. nak ambil result pun nak kena
buat announcement seorang demi seorang untuk
tampil ke atas pentas then baru laa dapat result..
kalau Zee dapat A berlambak-lambak tak apa laa
jugak nak naik pentas dengan muka yang bangga..
hahaha!!
nih tak! adoyai.. pengacara majlis terus menyebut
nama seorang demi seorang beserta A yang diperoleh..
time nama Zee disebut.. Zee tak naik pun.. mana
taknya.. Zee dekat luar dewan! nak berjalan naik
sesak pulak.. haiihhhh... tapi memang plan Zee
tak nak naik pun.. hahahaha!!!

lama laa jugak nak tunggu majlis nih habis.. Zee
berdiri je dekat luar dewan bersama dengan mereka2
yang hadir lambat.. (kita sama laa!! hehehe)


time menunggu dekat luar tu rasa macam nak
tae kwon do je budak2 yang mengusha kitorang..
soalan2 yang diajukan langsung tidak dilayan..
sibuk je nak tahu result orang.. hahaha!! (jahatkan??)
*tak sangka akan bertemu kembali dengan junior2 kesayangan dari
mrsm kuala klawang.. macam mana laa korang boleh
tercampak dekat sini.. haiihhh..

habis je majlis tu, Zee pun masuk dewan and
terus jumpa cikgu noer untuk ambil slip result..
hehehe.. gembira jumpa cikgu noer.. cikgu
kesayangan Zee yang banyak sangat guide Zee
untuk subjek seni visual.. thank you cikgu! :)
adoyai.. da agak da subjek2 nih...
geram tu memang semestinya!
tapi nak buat macam mana.. Zee da pun belajar
bermati-matian untuk subjek seni! hehehe..patut laa.. adoyai~
tapi ini sahaja rezeki Zee untuk SPM..
tak apa.. hidup nih kan macam roda..
kali nih Zee jatuh.. (da biasa sangat berada
di atas..dekat bawah la pulak ye.. :] )

bak kata cikgu dira PLKN :
"bagi yang belum ada rezeki, ketahuilah ramai
yang bangkit menggegar dunia tanpa
memegang deretan A dalam keputusan SPMnya.
Berjuang dan terus berjuang!"

bak kata kak ngah comel :
"ala.. tak ada beza pun.. A ke B ke.. belajar sama je..
susah gak.. dpt A1 chemistry dulu bukan boleh dpt
A orgo pun.. A1 add math bukan boleh dapat
A calculus pun"

bak kata nik my best friend :
"relax babe. failure is part of life. kau jangan
down sangat."

bak kata ummi yang saya rindui :
"da nih je rezeki.. syukur laa.."

bak kata fadhil my precious relative :
"its not about how you start it, but how you
ends it"

bak kata adilah TC :
"kita da usaha.. Tuhan da tentukan yang terbaik
untuk kita..jauh lagi perjalanan hidup..
mana tau after nih kau lebih berjaya daripada
orang2 yang dapat study abroad,yang dapat
scholar.."

bak kata zuhri si bulat :
"its not about the matter, but how you handle
the matter"

thank you sangat2..!! really2 appreciate!
and jangan lupa motto kau tu sendiri Zee..

"FAILURE LIES NOT IN FALLING DOWN,
FAILURE LIES IN NOT GETTING UP"

fikir-fikirkan laa.. masa depan tidak pernah GELAP..
kita sendiri yang mengGELAPkannya..
mana laa tau kot2 nanti kawan Zee bekerja sebagai
doktor pakar di hospital swasta dengan gaji sebulan
tak kurang daripada RM250,000 and Zee pulak owner
hospital tu.. hahaha!!
ehh..tak nak tak nak!! mana laa tau kot2 nanti
kawan Zee engineer ternama dunia yang bekerja
untuk satu syarikat nih di bawah satu jenama
terkemuka di dunia.. tengok2 Zee owner
syarikat and jenama tu..
hehehe... (berangan je)

apa-apa pun,
to my dearest ayah, ibu, kak ngah and abang..
sorry sangat2 tak dapat nak ulang kejayaan
abang and kak ngah.. sehingga ke saat ini,
Zee tak boleh nak lupakan benda nih..!!
sangat2 merosakkan mood..
adoyai..

tapi, Zee masih boleh tersenyum dengan
A+  Zee yang banyak! hehehe..
thank you Allah for all the A's i got..
especially for all deretan A+  Zee.. :)
walaupun Zee tahu kita pergi mana2 pun,
orang takkan tanya berapa A+ yang kita
dapat.. orang akan tanya..
"BERAPA  A  KAU DAPAT?"

"ITS OK, ITS ALRIGHT..
GO GO GO..
FIGHT AND FIGHT!"
ADAPTASI DARIPADA CHEERS DI KEM PRINCESS HALIZA.. :)

kepada cikgu-cikgu yang da bertungkus-lumus
ajar Zee.. thank you sangat2.. Zee tak dapat
nak balas balik setimpal dengan usaha-usaha
cikgu especially bagi cikgu-cikgu yang Zee
tak berjaya dapatkan gred A untuk subjek
yang diajar.. kepada kawan-kawan yang
pernah guide Zee.. thank you sangat2..
kepada mentee2 Zee.. sorry tak dapat nak
bawak korang pergi jauh.. Zee sendiri pun
terkandas.. haiihhh.. btw, thanks untuk
korang bertiga.. and good luck walau apa
pun yang korang buat after nih..

special thanks to my parents, my brother and
my sister.. thank you so much!
kepada aiman and fahmi, jangan ikut kak lang..
beat them (abang and kak ngah) for me okeh!

kepada rakan2 seperjuangan.. CONGRATS bagi
mereka yang superb ar.. hebat ar korang dapat
result straight A's.. CONGRATS jugak untuk kawan2
yang lain.. at least ada jugak gred kan.. 
tak fail kan.. let bygones be bygones..

kalau tak nak Zee ignore anda untuk selama-lamanya~ MAYBE
please jangan tanya result Zee.. I HATE IT!!

6 comments:

  1. haha,aq suke picture gmbaran kaw dpt sms tu!xpe,rezeki tu luas!seriously aq tunggu kaw jdik boss aq kt hospital t,hhuhu,all d best in near future..

    ReplyDelete
  2. aiyerrr..aku tak nak jadi boss hospital laa..

    ReplyDelete
  3. "aiyerr"trademark baru nmpak!huhu..oke kowt,sje tuko style,nape?nmpak weirdo,selebek?tpi ramai dak2 laki pompuan terkejot!ke'hairan'an?

    ReplyDelete
  4. bdk!!!!

    azeema!!!!
    sila bls sms org!! sekian terima kasih~

    ReplyDelete
  5. Apapun azeema,tahniah walau apa result kau ^_^

    ReplyDelete
  6. op2.. lupe~ tahniah jgk~ huhuhu

    ReplyDelete