PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Saturday, April 30, 2011

Cerita Kelmarin

Tuan/Puan,


suka cita dimaklumkan bahawa kelmarin Zee telah pun travel 
secara solo ke PWTC.. hahaha!! bajet orang kesah je.. takpe2.. 
suka hati Zee laa nak cerita apa2 pun kan..?? blog nih Zee yang
punya! kau tak suka, kau jangan baca.. hahahahahaha!!


seawal jam 0745 lagi Zee da menapakkan tapak kasut di KTM 
Serdang.. punya laa semangat waja nak pergi PWTC.. padahal 
before nih da pergi dengan afan and ila.. tapi da 3 train blah 
macam tu je.. bukannya Zee sengal tak nak naik tapi pagi2 sesak 
laa wey.. sendat dan padat train tu dengan manusia2 yang nak 
pergi kerja.. so, dahulukan mereka2 ye.. yang nak merantau 
macam Zee nih boleh delay dulu.. hahahaha!!


sampai2 je dekat PWTC, kena tunggu lagi 30 minit sebab pesta
buku buka jam 1000.. huhh.. nasib baik ada story telling 
competition.. Zee pun layan je laa.. seronok pulak tengok adik2
comel secomel "zharfan shukri" bercerita.. hahahaha!!



tak lama pun Zee dekat PWTC.. sampai jam 1200 je.. itu pun 
round2 dekat sana beli buku kisah nabi dan rasul.. lepas tu beli
pulak buku eric leong, laman and satu novel baik punya untuk zul..
after da puas borak2 dengan ain, Zee pun mengatur langkah 
untuk ke KTM Putra.. terlepas pulak satu train.. tak memasal nak
kena tunggu lagi.. haiihhh..
MySpace

sampai2 je dekat midvalley, Zee try nak keluar duit.. tiba2 wrong
pin number pulak.. haiihhh.. biar betul.. try dekat ATM dalam mid
pun sama jugak! WRONG PIN NUMBER!! pehhh.. dalam kocek
ada RM9 je.. macam mana nak hidup nih??!! but luckily ada 
afan cute.. (kena puji jugak.. kalau tak nanti dia mengamuk,
bertukar jadi hulk!! whoa!!) dapat laa cover tolong belikan tiket
tengok wayang pakai kecingkecing (bunyi duit.. huhu..) dia..
hahahaha!! ada gaya macam pisau gillette tak?? hahahaha!!
(pisau gillette tu pisau cukur laa.. =.='')
*muka mintak selipar jepun.. masa nih tengah mengayat
afan.. nak pau dia laa kononnya.. hahahahaha!!
*reaksi afan yang prihatin mendengar rintihan hati Zee..
cewahhh.. last2 green light!! yeah!! afan baik!!

time tengok wayang memang tak boleh blah laa.. mula2 masing2
muka bajet cool je kan.. especially Zee laa.. hahahaha!! da start
part2 dalam istana tu.. (ohh lupa.. kitorang tengok penunggu istana)
masing2 tutup muka.. faiz pun 2x5 je dengan Zee and nailah..
tapi afan sorng je yang stay macho.. hahahaha!! (padahal sebab
dia da tengok before nih.. hahaha.. main tipu!!) paling tak tahan,
Zee terketar-ketar.. hahahahaha!! kalah laa orang parkinson..
memalukan keturunan encik suhaimi je.. =.=''
MySpace Zee
MySpaceAfan
MySpaceFaiz
nailah tak payah cakap laa.. rasa2nya mata dia maintain
tertutup sebab takut yang melampau..!!!

habis je cerita tu, terserempak pulak dengan haikal.. rupa2nya
kitorang dalam cinema yang sama.. hahahaha!! tapi sepatah
haram pun Zee tak berborak dengan dia.. nampak gaya macam
tak sudi je.. takpe2.. tak kesah pun.. keluar dari cinema pulak, 
terserempak dengan XL!! depan toilet pulak tu.. hahahaha!!
after solat, kitorang pun pergi KFC nak mengalas perut..
huhuhu.. lapar gilakkk!! 

tapi sementara tunggu afan dengan faiz membeli belah dekat 
KFC, Zee dengan ila pergi atm lagi!! nak try keluarkan duit..
haaa.. time nih laa menggugat keimanan kitorang selaku hamba
Allah yang kerdil di muka bumi nih.. (cewahh.. pandai tak Zee
mengayat??) punya laa lama que dekat atm maybank.. sampai
je turn kitorang, terus out of service!! pehhh... kitorang pun que
pulak dekat atm RHB bank.. dekat sini pun lama jugak.. si faiz
pulak tak habis2 send mesej suruh cepat.. adoyyy.. harapan
punya laa menggunung harap2 dapat keluarkan duit.. last2 kad
kena reject.. OMG!! @#$%&!! pergi laa semula kitorang ke atm
maybank sebab da repair balik kan.. que lagi..and lagi sekali
WRONG PIN NUMBER!! ohh man!!
MySpace
sabar je laa..



last2 kitorang give up.. sampai2 je dekat KFC, mamat dua ekor
tu da habis makan pun.. huhhhh.. sedihnya.. Zee dengan ila pun
combine sisa2 wang yang tinggal untuk beli dua ketul ayam KFC..
huhuhuhuhu.. tapi Zee makan dua ayam! satu lagi afan punya..
dia tak makan, so dia bagi dekat Zee.. hahaha!! syok habis!! 


atas keprihatinan afan dan sege dekat Zee and ila yang da 
miskin nih, diorang bawak laa kitorang pergi atm BSN!! yeah!!
harap2 kad boleh pakai.. mana laa tahu kot2 atm before2 nih
jeles dengan kad kitorang.. hahahahaha!! dengan penuh berhati-
hati, Zee baca basmalah then tekan pin number.. hahahahaha!!


sila tunggu. kad anda sedang diproses.
MySpace
.......................................................................................................

nombor pin yang dimasukkan salah. sila ambil semula
kad anda.
MySpace
arghhhh!!!!!!!!!!! tidak!!!!!!! macam mana nak balik??!!!!
MySpace
lepas tu, ila pulak try nasib dia.. last2 sama jugak.. tapi tak 
sangka rahsia silap mata nih terbongkar jugak!


Zee: weh nailah.. kau try guna kad kau tu pakai pin number
         aku..


ila pun try laa.. jeng jeng jeng.. hahahahaha!! terus masuk!
pehhh.. terkejut beruk kitorang!! rupa2nya tertukar kad! yang 
Zee pegang tu kad ila and yang ila pegang tu kad Zee.. hahaha!!
sengal punya nailah! dekat kad Zee tu da laa ada signature Zee..
boleh pulak dia kata tu signature dia.. adoyyy.. sendiri punya
signature pun tak tahu ke.. (kau balik pergi check mata laa..)
alhamdulillah.. $$ dapat dikeluarkan.. hahahaha!!


time nak balik lagi satu masalah.. keluar da elok da awal.. tapi
nak kena pergi sana sini pulak.. haiihhh.. dari mid, kitorang pergi
kl sentral.. lepas tu tukar amek LRT pergi asia jaya.. da sampai
asia jaya, dapat tahu cousin ila dekat taman jaya.. OMG!!
nasib tak payah patah balik.. stay je dekat bus stop, tunggu
cousin ila sampai.. patut laa masa sampai dekat taman jaya,
ila semangat je nak turun.. rupa2nya ada naluri ke'cousin'an 
yang mengatakan bahawa cousin dia dekat situ.. hahahahaha!!
*jangan main gila* <-- ayat afan..


but finally kitorang balik jugak.. faiz awal2 lagi da balik naik
komuter.. afan dengan Zee tumpang ila.. pehhh.. syok ohh
jalan2 hari nih.. sehari suntuk! sampai rumah, jam 2100.. 
pehh.. separuh nyawa weyyy!! sangkut dalam traffic jammed
je da berapa kurun.. =.='' elok je sampai rumah, langsung tak 
kena marah.. rileks je muka ibu dengan ayah.. tapi tak boleh 
blah ayah laa..


ayah: kawan hang mana??
Zee: emm.. entah.. pusing balik kot... nak pergi ktm..
ayah: depa tau tak jalan nak pi ktm??
Zee: tau kot.. tadi da tunjukkan..
ayah: laa.. hang pi call balik.. pi tanya depa da sampai ke 
            belum..


hahahaha!! dua kali kot ayah suruh Zee call ila nak make sure tak
sesat.. adoyyy.. by the way, thanks a lot nurnailah, zharfan shukri
dan ahmad faiz! serta kakak adik.. (cousin ila) terima kasih hantar 
sampai ke rumah oren Zee.. hehehehe... hari tu memang penat 
gilakkk and memang malang sungguh bagi Zee dan ila.. tapi serius 
best! nailah, pleasee laa pergi check mata kau.. 
sampai signature sendiri pun da tak boleh cam.. haiihhh..
jalan kaki ke PWTC dari KTM Putra
 kalau kawan2 baca post "si minah brumous 1", nih laa
eskalator yang si nailah sokmo turun ke bawah.. padahal
eskalator nih naik ke atas..
nampak cik adik nih teringat maktab pulak..
baju dia pakai macam baju MRSM..
 on the way ke KTM Putra semula..
 hahaha!! terlepas train.. so, kena tunggu lagi 30 minit..
 ila berborak dengan haikal.. Zee jadi pemerhati je.. 
orang tak sudi, kita tengok je laa ye..
on the way ke asia jaya!! afan gentleman weyy..
^_^
nih laa faiz!! terima kasih ye tolong bagikan buku dekat Zul..
salah satu buku yang Zee beli dekat PWTC.. serius buku
nih best gilakkk!! lepas nih nak beli siri dua pulak!!


p/s: pada mulanya, kad yang nailah tunjuk dekat Zee masa dekat 
McD, ada signature dia.. tapi masa da kantoi dekat atm BSN, 
bila tengok belakang kad tu signature Zee pulak.. ehem ehem.. 
time tu memang kitorang terdiam terus! then tiba2 nailah ada 
dua kad yang sama! tapi satu kad da disemadikan dalam tong 
sampah dekat sebelah atm BSN tu.. pehhh.. cuak habis!!
PEACE!

10 comments:

  1. Banyak kau cakap..depan2, macam xde mulut.haha

    ReplyDelete
  2. kluar lg??!!!!!!

    cbe2 lh dduk umah tlg mak....

    ReplyDelete
  3. hurmmm..
    ada skip ke????
    sbb x ade pon citer cmne tertuka kad...

    ReplyDelete
  4. cmne t'tuka kad weh??

    ReplyDelete
  5. bru prasan!!
    cmne bley tuka kad ni?
    ko x cite pulak..

    ok lh balik mlm x kne mrh..
    kalau akk habis smpai ke pg kne bebel....

    ReplyDelete
  6. nizam: tu style aku.. kau sibuk pehal.. hahaha

    k.hana: stay laa dekat rumah.. hahahaha :P

    kay,qila,k.hana: sorry2.. lupa pulak.. tu tertukar time hari sabtu lepas.. suruh ila keluarkan duit.. lepas tu tak sedar tertukar kad.. dekat kad kitorang tak de nama.. sebab tu kad PLKN..

    ReplyDelete
  7. azeema,

    ma azeema ade x tanye mcm nih??
    "akak2, akak da x mo jd maid mak lg ke??asek kluar jeh~"

    peh.. kad PLKN kt pun bwat hal~ huhuhu, Alhamdulillah ade kwn yg baek hati wak2 tuh~ huhu..

    p/s: zeem.. MR D x ckp pape ke ngan zeem??

    ReplyDelete
  8. hahaha.. tak de pulak fifa..
    cuma cakap

    "kau nih asyik keluar je.. lepas nih jangan keluar da.." (tapi still bagi keluar.. =.='')

    tak de pape pun.. biasa2 je..

    ReplyDelete
  9. hahahahh!!ko nyer blog tak pena wat ak tak sakit perot!!adowh...sokmo kutuk ak je!!!
    *malas la cek mate..esok2 la yeee...

    ReplyDelete
  10. kau yang sokmo gelak nailah.. orang lain baca
    rileks je..

    ReplyDelete