PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Sunday, April 10, 2011

*Sweet* Sunday

hari nih Zee pakai baju pt PLKN ehh.. sudah terang
lagi bersuluh! tak payah nak kecoh2..
okeh.. macam2 yang berlaku hari nih.. kalau nak
diikutkan, tak ada laa best mana pun.. tapi bila fikir2
balik.. macam kelakar laa pulak.. hmmm..

BUDAK CAPANG

Zee: aeman, kau tau tak kawan2 kak lang kata fahmi capang..
       (sambil mengusha fahmi buncit) lepas tu diorang cakap
       macam nih.. "weh..kau mesti capang jugak kan.."

aeman: then??

Zee: kak lang cakap laa.. "mana ada! dia sorang je!" 

tiba2 ada suara sumbang menyambung..

fahmi: fahmi capang sebab terlanggar dinding perut ibu!
          sebab tu fahmi capang.. (dengan nada confident!!)

Zee dengan aeman terdiam.. then kitorang..

"hahahaha!!!"

Zee: habis tu dahi jendul kau tu asal pulak?? terhantuk
        dinding perut ibu??

"hahahahaha!!!"

TAKUT DARAH

 Zee: ayah!! ayah!! apa nih?? (kalut gilakk!! mana taknya! 
        dia masuk stoking Zee!! ewww!!)


ayah: alahhh.. pacat.. (dengan selamba badaknya ambil
         pacat tu) kejap lagi berdarah laa tu..


Zee: (dengan muka terkejut beruk,mulut ternganga sikit je) 
       berdarah?? adoyy.. mati laa macam nih..


***************

untuk mengelakkan diri dari di"kejar" encik pacat..
Zee pun duduk dekat2 dengan api.. pacatkan tak boleh
tempat2 panas nih.. hahaha!! selamat!!
tapi.. Zee sangkakan panas hingga ke petang.. rupa2nya
hujan di tengah hari.. (tapi dalam kes nih tak payah
tunggu tengah hari!! pagi tu jugak da hujan!!)

aeman: err.. kak lang.. baju kak lang berdarah..

Zee: hahh??!! mana2?? banyak tak?? (sangkaanku "dia" datang)

aeman: banyak.. dekat belakang.. kena pacat tu..

Zee da tak mampu nak cakap apa2 lagi.. rasa macam ajal
da nak sampai.. =.=''


akhirnya encik pacat berjaya diberkas oleh ayah..
tapi tak apa laa.. Zee tak dapat nak derma darah dekat
kem, dekat pacat nih pun okeh laa.. tapi encik pacat..
lain kali minta izin dulu ye.. boleh laa check jenis darah..
nanti kalau tak sama.. encik pacat kena AIDS pulak..
macam mana nak sara keluarga?? (gilaaa =.='')

p/s: first picture dalam entri nih antara reaksi Zee after tengok darah..
 jahat kau encik pacat!! tak tenang Zee dekat situ!

ONLINE FACEBOOK

boring gilakk.. nak calling2 mesti orang busy.. nak baca
buku, tak bawak pulak.. takpe2.. online laa..
(monolog dalaman Zee)

lebih kurang 1 jam kemudian...

*122#

~~~~~~~

processing...
please wait

Baki: 4.78, Tarikh Luput: 05.09.2013,
SMS Bonus:0

(lagi sekali Zee ternganga tapi kali nih besar lagi sikit)
OMG!! Zee terlupa nak guna mobile internet!!
adoyy.. melayang kredit aku.. 
(nih laa akibatnya berlagak dengan zuhri..ampun!!)

INBOX FACEBOOK

inbox(1)
huhh.. siapa pulak nih?? chao kot..

FROM:Fr**  M*G*ath
weh.. nanti beli surat khabar metro.. ahad.. hari nih! 
abang masuk paper!

FROM: Nur Azeema
tengok dulu laa.. kitorang dekat kebun laa.. kalau sempat
beli laa.. abang beli laa dulu..

FROM:Fr**  M*G*ath
da beli pun..

FROM:Nur Azeema
pasal apa?? kalau bukan page depan kitorang tak beli..
hahaha!! 

(jahat gilakk!! mesti abang kecewa..hahaha)

FROM:Fr**  M*G*ath
pasal gym laa.. memang laa bukan page depan.. =.='

FROM:Nur Azeema
abang scan laa.. masuk fb lepas tu tag tau!!

FROM:Fr**  M*G*ath
malu laa nak scan lepas tu tag.. hahaha.. nanti ramai tengok..

(hek eleh.. gaya macam hot sangat.. =.='')

FROM:Nur Azeema
alamak aii.. sejak bila malu2 pulak nih.. ye laa.. nanti beli..

RAMAI PEMINAT

Zee tahu Zee memang "hot".. hahaha!! tapi tak
nak laa Zee ada peminat2 yang sangat fanatik nih!!
tak dapat nak layan!!

Zee: adoyy... dari tadi asyik ikut je! aku pakai baju biru laa!!
       korang pergi laa dekat budak baju merah tu!! 
       (ye.. Zee gilaa.. cakap sorang2..)

aeman: tu laa kak lang.. dari tadi kak lang je kena.. pacat laa..
           nyamuk laa.. lepas nih apa pulak..

Zee: wahhh!!! ibu!! ada pacat kejar!! (tiba2 ternampak depan
       mata dekat kaki Zee.. memang Zee ramai peminat.. =.='')

beberapa minit kemudian..

Zee: wahhh!! ayah!! ayah!! pacat!! (takkan laa stay kan..
       cabut arr!!) *buat malu keturunan encik suhaimi je..*

miang punya nyamuk!! habis tangan Zee
diorang "cium"!!

MANA BUKU SAYA?!

orang kalau da tak ada kerja memang akan buat benda
pelik2 and confirm tak berfaedah!

barbeku sambil main api.. hahaha!! fahmi dekat
belakang buat poco-poco
(kita datang sini nak bako! bukan poco-poco!)
*ambil ayat usop wheelcha*

Zee: ibu, buku2 nih boleh bakar kan?? (sambil menunjuk
        ke arah sekumpulan buku yang kelihatan agak uzur)

ibu: hmm..bakar laa..

Zee pun dengan happynya bakar.. (kita bako! kita bako!)

fahmi: hey mana buku fahmi??

Zee yang terdengar terus terdiam.. (Zee terbakar sekali buku
dia ke??)

TERCABUT SUDAH

ibu: haaa.. siapa nak mandi pergi mandi dulu.. jangan lama2..
      haahh kak lang.. kau tak tahu lagi kan.. bilik air pintu da
      tercabut.. pandai2 laa kau nanti..

Zee: okeh! (main jawab je sebab tengah syok tengok minyak
       dagu dengan amira)

tiba2.. terfikir balik..

Zee: errr.. apa ibu?? pintu tercabut?? (haa?? gilaakkkk!!!)

DESPERATE TOPUP

Zee: ayah.. nanti stop laa dekat mana2.. nak beli topup..

ayah: haa.. nanti belikan sekali surat khabar metro yang 
        abang kau suruh tu..

SHELL
Zee: ada topup maxis?

cashier: tak ada laa dik..

7e
Zee: kak, ada topup maxis?

cashier: da habis..

SHELL LAIN PULAK
Zee: ada topup maxis? (OMG!! pleaseeee laa ada!!)

cashier: tak ada laa dik.. semua da sold out..

Kedai Runcit apa entah..
Zee: kak.. ada topup maxis tak?? (tolong laa ada.. =.=)

cashier: berapa? (yeah!! finally!!)

Zee: 50?

cashier: errr.. tak ada laa dik.. 5 ada laa.. (adoy..)

Zee: emm.. 5 pun boleh laa.. bagi 10.. (pengsan Zee nak
       men"topup" 10 kali)

akhirnya dapat jugak.. thanks GOD!
pak cik zuhri, kredit saya kembali banyak!
hahaha!!
(gelak kuat2 dengan kilat sambar-menyambar di belakang)
*tiru ayat a'fifah*

tak ada kerja.. Zee texting dengan Fadhil.. mengumpat
pasal zuhri..

errr.. buku kau da jumpa balik kan??

Zee memang rajin.. Zee tau tu.. hahaha!!

putera lilin..

dua makhluk yang sangat berbakti pada hari nih!

abang ada dalam paper.. (which one??)
cari sendiri..

dia memang capang kan??

main dengan budak2 dekat kampung..

THE END

p/s: err.. nizam! background song nih okeh tak?? hahaha!!
aku tahu mesti kau komplen nanti.. takpe2..

8 comments:

  1. sangkaanku "dia" datang..
    hahahaha!!!!
    nk cvr2 plak...

    ReplyDelete
  2. hek eleh..
    suka hati aku laa..
    =.=

    ReplyDelete
  3. ayat kilat sambar menyambar.. taley bla kot~ hahahha.. xpe2.. kt tiru ayat azeema.. [gilak] wakakaka~

    p/s: lagu mu.. yg dulu.. lg cumel~

    ReplyDelete
  4. tapi orang kata mengantuk laa lagu tu..
    hahaha

    ReplyDelete
  5. "dia" tu sang bulan ke???
    hehehehe..

    wey.. x bleh blah pintu t'cbut...
    ape cer?? ok x??

    ReplyDelete
  6. pacat pon bley kena AIDS?

    hri yg haru biru...
    klaka lah!!

    ReplyDelete
  7. merapu x habes2!!

    wey,indon jom! cuti sem!

    ReplyDelete