PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Tuesday, April 5, 2011

Si Single Macam Dah Berpunya

nampaknya Zee semakin aktif meng'update' blog!
tetapi bukan kerana request si ZUHRI..

"kau update laa blog tiap2 hari.. aku bukak tiap2
hari sama je.."

lebih kurang macam tu laa dia mengayat Zee..
hahaha!! thank you ye selalu baca blog Zee.. tapi kali
nih da memang Zee bosan.. tadi da settlekan semua
urusan 'rumah tangga'.. so, sekarang sangat2 free..
kalau nak update malam tak boleh laa.. kerja laa weh..

okeh.. post kali nih Zee nak ceritakan luahan hati
seorang hamba Allah yang serba cute.. hidupnya
dari dulu sampai laa ke hari ini single je..
mana taknya..setianya pada yang satu..(selain Pencipta)
(memang mangkuk laa tunggu mamat tu..takpe2..
insya'Allah, Allah akan membalas penantian anda)
hahaha!! cakap orang mangkuk.. Zee pun 2x5 je..

"SI SINGLE MACAM DAH BERPUNYA"
haaahhhh!! kawan2 pun da dimaklumkan yang cik adik
serba cute tu single.. tapi, kenapa pulak macam da
berpunya?? hehehehe.. kita ikuti kisah cik adik serba
cute nih ye..

pelakon2nya:
mengikut abjad nama sebenar mereka
cik adik serba cute : E
kawan cik adik serba cute 1 : N
kawan cik adik serba cute 2 : A
pengacau hidup tak tahu malu : M
best friend cik adik serba cute : Q

p/s: lakonan semula ini telah pun dipotong-potong..

M: weh..aku rasa kau lebih sesuai dengan warna pink
E: ohh..yeke..ramai jugak cakap macam tu..
M: bagus laa! kau beli laa satu shirt warna pink!!!
(OMG! Zee tak suka PINK!)
E: memang da plan pun nak beli.. lagipun esok aku nak 
    keluar dengan kawan aku laa..
M: great! nanti ada event boleh laa kita pakai sama2 :)
E: orait!! weh, jom nanti pergi UiTM.. boleh laa pakai shirt
    sama warna!
(perbualan handphone ke handphone dipotong)

pada awal persahabatan nampak okeh je.. berjalan
dengan lancar.. tapi semakin hari.. M semakin
meng'control' hidup E.. E pun tak faham.. but dia try
to think positive.. kawan kan.. maybe ambil berat..

M: pleaseee..makan okeh..
E: tak nak laa.. (aku da kenyang mangkuk!)
M: alaaahhh..pleasee..aku tak nak kau sakit..
E: okeh..
M: yeah!!
(Gilaaa..caring terlebih)

memang start tu.. E rasa annoying gilak dengan M..
tak habis2 memaksa.. sehinggalah E mengadu
dekat kawan dia nih..

E: weh, kau ada mesej dengan M tak??
N: tak.. kenapa? tak nak aku mesej dia tu..
E: tak ada laa.. dia tu memang jenis yang suka paksa2 ehh??
N: ha'ah.. kau ingat kan yang aku story dengan kau dulu..
    kenapa weh?
E: aku rimas laa.. dia control aku! aku tak suka laa!!
N: hahaha!! dia da minat kau kot.. tu laa kau.. lain kali nak
    kawan dengan mana2 lelaki tanya aku dulu!
E: adoyai weh.. aku tak tau da nak buat macam mana..
(perbualan dipotong..harap maaf)

start tu.. E rasa menyesal sangat.. memang salah 
dia pun sebab dia jugak yang bagi phone number
dia dekat M tanpa berfikir panjang time M mintak..
E sangkakan okeh je.. tak sangka begini pulak
jadinya.. E berhasrat nak cerita dekat Q tapi takut
bergaduh pulak M dengan Q.. maka.. E pun meluahkan
tekanan jiwanya dekat A..

E: A tolong laa!! E da tak tahan sangat dengan M.. apa yang
    E buat semua dia nak tau.. E tak makan dia paksa E makan..
    E keluar dia tak suka.. E dekat mana M nak tahu..apa nih..!!
    E bukan dia punya!!
A: tak apa.. E nak A tolong cakap dekat dia tak? lagipun
    before nih da ramai girls kena.. dia memang macam tu..
    kawan A  pun kena jugak.. orang kata dia kaki perempuan..
    semua benda dia nak control.. dari dulu dia macam tu kan..
    kau pun boleh nampak sendiri..
E: tak apa laa.. E boleh handle sendiri.. lagipun nanti bergaduh
    pulak A dengan M.. da laa A nih perangai tak macam
    perempuan.. (sempat lagi mengutuk.. =.=')
(perbualan nih juga dipotong)

E bertambah-tambah frust.. kalau laa dari awal lagi
dia tak bagi phone number mesti sekarang selamat
dari gangguan M..
p/s: untuk pengetahuan kawan2.. memang ada masalah sikit nak
berkawan dengan lelaki.. kawan lelaki dia pun sikit je..

M: makan laa!! nanti kau masuk angin!
E: aku tak nak!
M: pleaseee.. at least sikit pun jadi laa..
E: aku tak nak!
M: kau nih memang degil..
E: kau memang suka paksa orang ehh??
M: ye! aku suka paksa orang! and aku suka paksa kau!
(gilaaa...kau nih sakit jiwa agaknya)
E: aku jenis yang lagi orang paksa lagi aku tak nak buat..
M: fine! suka hati kau laa! 
(perbualan dipotong..hehehe)

memang di'control' habis laa hidup E.. tak pernah
dia rasa hidup terkongkong sampai macam nih sekali..
ada satu peristiwa yang mana E terlepas cakap
yang best friend E sebenarnya lelaki.. seperti
biasa.. M akan menyibukkan diri nak tahu semua
benda..

M: siapa nama dia?
E: buat apa kau nak tahu?
M: kau dekat mana?
E: dekat rumah E
M: malam2 macam nih?
E: kenapa?
M: bahaya laa..
(E kata thanks sebab maybe M ambil berat tapi M.. E tak suka
 awak sibuk2 hal dia)
E: da biasa.. lagipun aku percaya dengan Q.. kawan2 lain
    pun ada lagi.. (termasuk Zee?? ngeee~.~)
M: bila nak balik? da pukul 12 malam..
E: nanti laa.. sekali dengan member2 lain..
M: da sampai rumah inform aku..
E: buat apa??!!
(perbualan dipotong-potong lagi..)

E rasa menyampah sangat.. da macam isteri M laa
pulak.. semua benda serba tak kena.. since tu, E
jarang2 contact M.. nak balas mesej pun rasa
malas sangat2..

M: kenapa kau lain macam ehh??
E: da ramai cakap macam tu..(ini satu penipuan E)
    lain sangat ke?
M: memang pun! aku dissappointed gila! mana E yang
     aku kenal dulu?! yang always happy and tak layan aku
     macam nih??!!

E memang da frust gilak!! terus mesej tu 
tak dibalas.. phone di off kan.. (Zee yang ajar nih)

"apahal M nih nak marah2 aku?? dia ingat dia tu
siapa??" (E bermonolog)

semuanya E ceritakan.. tapi Zee da potong2..
kalau nak cerita semua sekali memang 
ber'page'-'page' laa.. kesian dekat E.. tapi nak buat
macam mana.. M tu pun macam ada masalah mental
je.. gaya macam frust kena clash..hahaha..entah laa..
Zee tak tahu kisah M.. cuma Zee nak cakap sangat
dekat M

weh.. please laa.. dia pun da pernah cakap dekat
kau yang dia da tak suka mesej dengan kau.. tapi
kenapa kau still ganggu dia? kalau kau nak tahu,
dia da fobia dengan kau.. semua yang kau cakap
dekat dia buat dia rasa takut.. dia pergi mana2
pun jadi takut.. sikit2..

"weh..aku takut terserempak dengan dia"
"kalau nampak dia bagitau tau!"
"aku menyamar.. pakai sunglasses.. pakai baju pun kuno
je.. hopefully dia tak perasan aku.."
baik punya teknik penyamaran.. naruto pun kalah
nih.. hahahaha!!

please laa weh.. kau tak kesian ke dekat dia??
dia bukan hak milik kau.. dia bukan isteri kau..
dia bukan awek kau.. dia bukan darah daging kau..
dia bukan kakak/adik kau.. maybe dia kawan kau..
tapi dia da cakap kan.. dia tak nak kau ambil tahu
semua pasal dia.. jangan paksa dia.. okeh.. dia
da elok2 boleh berkawan dengan lelaki.. tiba2 kau
da rosakkan dia balik.. sekarang dia da susah balik
nak berkawan dengan lelaki.. sebab da FOBIA !!



cewahh..gaya macam M baca pulak blog Zee nih..
tak apa.. just untuk renungan kawan2..
hidup memang macam nih ke?? lelaki memang suka
bertanya itu ini ehh?? rata2 lelaki macam nih kan??
hahaha!! okeh2.. rileks ye..
actually khas ditujukan kepada yang suka sangat
control hidup orang.. lagi2 yang tengah hangat
bercinta (hangat2 tahi ayam kot..hahaha)..
jangan laa korang control hidup pasangan korang tu..
takut kalau dia tak tahan nanti korang clash..
siapa yang susah?? kawan2 jugak.. sebab apa??
sebab nak kena jadi tukang dengar luahan entah 
apa2 korang tu.. so bored laa.. lagi2 yang 
perempuan.. menangis je kerja korang.. haiihhh..

okeh..sampai di sini sahaja.. kepada yang terasa..
mintak maaf sangat2.. siapa si E.. si N.. si A.. si M..
atau pun si Q.. tak perlu tahu laa.. identiti
terpaksa dirahsiakan.. kalau degil sangat nak tahu
jugak.. kita mesej2 ye.. hehehe..
sorry penggunaan bahasa
yang agak kasar dalam post kali nih..
PEACE!


p/s: kepada yang terasa.. kisah nih tak ada kena-mengena dengan 
rakan2 yang baru dikenali Zee.. harap maklum..
susah betul kalau buat post tak letak real name.. =.=''

21 comments:

  1. kesian bdk tu.
    text jom!
    nk sibuk2 tau gak!

    ReplyDelete
  2. okeh! hahaha!!
    suka ehh gossip2 nih..

    ReplyDelete
  3. xde lah..i got fren yg ada kes
    cm ni gak..

    ReplyDelete
  4. tuka num, delete form fb,
    siap block lg!

    ReplyDelete
  5. gilaakkk!!
    haha..
    style habis ar..

    ReplyDelete
  6. biaselah tu.
    agknya mmg frust clash kot.

    ReplyDelete
  7. i'm new here!
    i suggest A to be truth with D. :)

    ReplyDelete
  8. d had fall in love wit a.
    a should be honest wit him even tht
    will hurt him.
    tht da only way to stop all these.

    ReplyDelete
  9. waaaa!!ak rase A B C D E sumeee ak knl!!!hahahahahah!!teknik penyamaran ko tak bpe jd la ngan ak..hak3!!!ni yg nak gosip2 nih!!!woohoo!!!

    ReplyDelete
  10. memang laa kau tau..
    geng2 kita jugak..adoyyy..

    ReplyDelete
  11. haha!!talian gossip terbuka luasssssssss..
    =.="

    ReplyDelete
  12. bdk mktb ko ke...
    so,x blh nk interrupt lah..

    ReplyDelete
  13. wakakaka.. sokong NAILAH 200%!! ahahha,

    cool man~ Hoi D!! A hanye lah milikku!! Azeema, sian A~ huhuhuhu...

    dasar D kureng~ hailaaaaaa... nk kacau pun A~ huhuhuhu kacau laaaaaa org laen, lg pun A da berpunye kan3?? milik kt plak tuh!! kureng ah, D nk rampas A dr kt!! btw, meh kt blasah D nk3??

    [ayat2 kat atas hanye hiperbola ye~]

    Azeema, kt nk bwat2 ta taw boleh x?? nk bersms2 jgk ngan azeema~ huhuhuhuh.. diterima x??

    ReplyDelete
  14. hay fifa..
    nak melamar fakhriah pergi je laa..
    kesian dia ohh..

    ReplyDelete
  15. apsal Fakhriah plak yg macuk nih???
    hailaaaaaaa....

    ReplyDelete
  16. ahaha!! kepada yang blur2..
    A=E
    B=N
    C=A
    D=M
    E=Q

    post ini telah di'otter' atas sebab2 tertentu..

    ReplyDelete