PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Thursday, April 14, 2011

Dalam Kesakitan Ada Senyuman

ALHAMDULILLAH.. thank you Allah..
nih sahaja yang mampu keluar dari bibir 
Zee setelah sekian lama bersedih
(sebab result SPM teruk!!)
secara jujurnya.. sejak belakangan nih
kesihatan Zee nampaknya macam tak 
stabil.. huhhh.. kejap okeh.. kejap k.o..
MySpaceo.k MySpacek.o
kawan2 pun ramai tegur..
"asal kau nih pucat je??"
"weh, kau tak cukup tidur ke? lembik je"
"muka kau nih tau tak macam apa?? macam mayat hidup!" (kejam gilakk..)
bagi soalan2 macam tu dan seangkatan dengannya, Zee tak boleh nak jawab 
apa2 laa.. Zee pun tak tahu kenapa.. kadang2 bila tengok dekat cermin.....
ada laa rupa macam mayat hidup...  =.=''
(agaknya sebab apa ehh?? dulu tak pulak)


haaa.. lebih kurang macam nih laa 
masa Zee usha2 dekat cermin.. 
tapi mata Zee tak ada laa
macam tu sekali.. hehehehe..
(errr... agak2nya ada kaitan 
dengan penyakit Zee ke??)
apa2 pun, think positive! ajal maut 
di tangan Tuhan.. 
nak elak memang tak boleh.. 




okeh!
DALAM KESAKITAN ADA SENYUMAN!
ececehhh.. bunyi lain macam pulak.. hahaha
senyuman nih bukan laa bermakna dalam hati
ada taman.. dalam taman ada bunga.. dekat bunga ada kumbang.. ^_^
tapi.. macam yang awal2 tadi laa.. bersyukur sangat dengan peluang yang 
Allah berikan untuk Zee walaupun belum tahu akan menjadi atau tak.. 














dua tawaran yang memang Zee sangat2 berharap dapat! 
(bunyi macam tamak kan?? hahahaha!!!) Alhamdulillah..
dengan izinNya.. Zee dapat untuk pergi interview untuk kedua-duanya sekali..
semalam malam, Zee demam teruk.. tapi after ibu cakap Zee terpilih untuk
pergi interview KPLSPM, Zee terus bangun! masa tu.. "ahhh.. sakit pun sakit
laa!! nak tengok jugak!!" after duduk depan laptop, tengok page yang ibu 
tunjuk, Zee terus tersenyum.. masa tu jugak, Zee sedar..setiap orang ada
rezeki masing2.. memang bukan rezeki Zee untuk dapat keputusan SPM 
yang cemerlang.. masa tu jugak, semua tawaran IPTS dan IPTA
berlegar-legar dalam kepala Zee.. ICAN,MMC,SEGI,MIA,UITM, dan 
sekarang KPLSPM.. masa Zee baca blog ibu, secara tak sengaja air mata 
Zee menitis.. TERIMA KASIH IBU


cuma masalahnya sekarang, peparation untuk interview.. hmmm.. bila Zee
baca pasal temu duga dekat surat2 tu.. nampak gaya macam susah..
lagi2 bila Zee terbaca blog nih.. teratak-aksara.. apa yang diceritakan
betul2 buat Zee cuak.. tapi tak apa.. apa2 pun, Zee akan tetap teruskan..
mana ada benda yang senang dalam dunia nih kan..?? Zee cuba dulu..
dapat tak dapat, itu kemudian punya cerita..


pagi nih, jam 1100 Zee akan bertolak ke MRSM MUAR untuk mengambil
semua projek seni Zee.. nak bawa pergi interview nanti.. and nak praktis
melukis balik.. lagi2 perspektif!! arghhh!! subtopik "kegemaran" Zee dalam
seni lukis.. apa2 pun, sekarang sangat sejuk! dan Zee nak blogwalking
pulak.. hahaha!! semoga berjumpa lagi dalam entri yang akan datang!


p/s: kepada nurnailah noorazlan.. kau jangan sedih2 weh.. rezeki ada 
di mana2.. mungkin bukan sekarang masanya.. tunggu bulan mei nanti 
okeh.. kepada amirah azhani, atikah kikar, ohm.. good luck untuk korang..
kita sama2 berjuang untuk interview dekat uitm nanti okeh! kepada rohayu.. 
good luck jugak untuk anda, interview kplspm nanti! kepada firdaus.. 
good luck ahad nih! hebat laa kau dapat interview Aircraft Maintenance 
Engineer Training Programme.. and last but not least.. thank you kepada 
semua yang banyak support Zee especially my beloved parents!

7 comments:

  1. aiyarkk!macam mana boleyy demam lo??
    tp demam demam haa blog baru sudaa..
    weyh,congrats dpt gi interview..
    give your best haa??
    ko fikir ala ala mock jeaa..
    tp kene lebeyy cket r..
    cayunk kaww!

    ReplyDelete
  2. tahniah! tahniah! tahniah!!
    all da best!

    jgn risau lh....
    byk2 b'doa..
    insyaAlla d'permudahkn urusan ZEE ^_^

    ReplyDelete
  3. saket2 pon b'blogging ko ni!

    ReplyDelete
  4. jenon: thank you.. demam tu aku tak tau.. hahaha

    k.hana: thanks.. da gilerr blogging laa sekarang.. kalau ikutkan banyak lagi nih nak post! tapi rasa2nya this month da overdose.. so, simpan2 untuk next month.. :)

    ReplyDelete
  5. azeema tahniah ! good luck utk awk ! :D bestnye dpt 2 twrn da :)

    ReplyDelete
  6. wakaka..kau drakula, bukan vampire. jngn nak perasan

    wah..dapat uitm punye interview, bley ar aku melawat kau nanti.haha

    (lagu kau mmg jiwang2 ea??)

    ReplyDelete
  7. hek elehhh...
    aku letak mamat tu pun kau nak kecoh2..
    bagi selipar kang.. =.=

    baru interview laa budak.. nak melawat pulak..

    lagu??? errrr... no comment =.='

    ReplyDelete