PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Monday, April 18, 2011

Gelak Bersebab

sejak malam semalam lagi Zee spend masa membaca.. 
  1. dalam bilik, 
  2. dekat ruang tamu, 
  3. tengah2 makan, 
  4. sambil2 mencuci pinggan mangkuk,
  5. tengah syok2 online fb.. sambil online, sambil tu membaca.. sambil menyelam, minum air laa.. baru syok!! tapi air laut OMG! jangankan minum, nak rasa hujung lidah pun tak sanggup!
  6. Zee tipu dari nombor 2 sampai laa 5..  ^_^
okeh.. post kali nih Zee nak cerita sikit satu part dekat dalam
Newsweek August 23 & 30, 2010...
hahaha!!
tiba2 ternampak
newsweek dekat
meja study..

newsweek nih
kak ngah yang
punya sebab dulu
dia langgan..

alang2 tu, join
secawan laa kan..
baca2 dapat laa
jugak ilmu.. hehehe..


okeh sekarang bukan nak cerita pasal
the best country in the world.. tapi ada laa dua pages dalam
majalah nih yang buat Zee gelak tak henti2.. hak hak hak!!
MySpace 
ada 12 kategori.. semua sekali Zee baca.. ada best place to
be old laa... ada most gay-friendly..  yang tak tahannya, 
sampai Zee berguling-guling atas lantai, Zee sakit perut 
gelak kuat2, meleleh air mata banyak gelak, benda nih laa.. 
BEST PLACE FOR SEX... hahahahaha!!
MySpace
ada jugak benda macam nih.. =.=''
hahahahahaha!! kalau nak tengok dalam view yang lebih besar
biar dapat baca and tersengih-sengih depan laptop, klik je dekat
gambar tu.. nanti automatik jadi besar!! da jadi besar tak payah
laa pakai kanta pembesar lagi kan... hehehehe..


okeh2.. ketepikan benda2 pelik tu.. yang buat Zee
tertarik, sampai baca berulang-ulang kali sambil tersenyum
sorang2 ala2 orang tak siuman gitu, benda alah nih..
BEST PLACE TO HAVE  A BABY.. pemenangnya adalah
FRANCE!! whoa!! (jangan fikir Zee gatal nak kahwin ye..)


"maman is sitting pretty, with as much as seven months' paid
leave, low-cost health care, and a baby nurse who makes
house calls. if she's sick, the government sends someone
to do the family's laundry." 

whoa..!! nih betul2 buat Zee tertarik.. hehehehe.. macam best
je bersalin dekat sana!! hahahaha!! Zee rasa nanti kalau Zee
da nak bersalin, Zee ajak husband Zee pindah sana laa..
hak hak hak hak...!!! (err.. boleh ke buat macam tu??) 

p/s: the best country in the world menjadi hak milik FINLAND
untuk tahun 2010.. Malaysia menduduki tempat ke-37 dan
indonesia, terbalikkan je nombor kedudukan Malaysia tadi.. singapura di
tempat yang ke-20.. thailand pulak tempat yang ke-58..
not bad tanah airku, Malaysia.. and yang tak boleh blah..  
israel tempat yang ke-22.. hahahaha!! tak guna punya israel.. =.='' 

18 comments:

  1. sumpah selebet israel.......
    hahahahahaha!!!!!

    wey2.. jom collect duit byk2....
    da tua kerepot nnti pindah pegi jepun..
    hahahahahaha!!! cam best!

    ReplyDelete
  2. hahaha!!

    macam mana israel boleh dapat kedudukan tu ehh..
    hebat.. hehehehe..
    aku pun memang nak pergi jepun..
    tapi tunggu masa je..
    nampaknya waktu yang sesuai bila da tua..
    hahaha!!

    ReplyDelete
  3. biasa lah 2 bnde2 cmtu....
    newsweek kn majalh dr ngre barat....

    ReplyDelete
  4. hahahah!!
    mana ada arif..
    kau nih..
    tak baik cakap macam tu..
    aku nih innocent..hahahaha!!

    ReplyDelete
  5. hahaha
    smart!!
    i like..
    Malaysia xde ke specific cmtu??
    Kte the best ape ya??

    ReplyDelete
  6. emmm.. entah laa..
    tapi Malaysia dapat ranking ke-8
    untuk education among upper-middle-income countries..

    kalau education seluruh dunia, Malaysia tak ada
    dalam list top 10.. Singapore ada laa...

    ReplyDelete
  7. lol.....bosannn....btw....post yg hebat

    ReplyDelete
  8. hahaha!!
    blah laa kau aeman..

    at least i got something to post..
    kau tu apa ada??

    ReplyDelete
  9. Salam singgah

    oh dah tukaq adress rupanya.Ptut la awat susah benor nak mencari.huhu

    ReplyDelete
  10. hehehe..
    sorry laa haziq..
    ^_^

    btw thanks singgah..
    nanti singgah lagi..
    hahahaha!!

    ReplyDelete
  11. tumpang lalu miss zee...

    ape cter sex ni!da gatal tu ngaku je la

    huhu

    peace:D

    ReplyDelete
  12. nanti aku nak buat baby dngn wife kat czech pastu nak lahirkan baby kat france..hahaha

    ReplyDelete
  13. hek elehhh....
    tak payah laa bagitau plan kau dekat sini..
    =.=''

    hahahahaha!!!

    ReplyDelete
  14. sbnrnya aku nak bgtau lagi detail..
    pukul brape, hari apa tarikh bila semua..nak tau ke???

    hahahah

    ReplyDelete
  15. tak nak tahu pun...


    SELEBET.. =.=''

    ReplyDelete