PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Wednesday, April 6, 2011

Lesen Punya Pasal

dekat luar da hujan.. kesian syafiq tak boleh
balik rumah dari shopping mall sebab naik motor..
hahahaha!!
waktu2 macam nih laa syok tidur.. tapi bagi Zee..
waktu2 macam nih laa sesuai nak ber'romantik'.. 
hahaha!! Zee pun apa lagi.. terus pakai headphone..
layan lagu2 jiwang! hahahaha!!

tengah2 Zee melayan lagu2 jiwang.. tiba2 teringat
pulak pasal lesen.. haiihhh.. kalau laa Zee ada
lesen.. confirm! tiap2 hari keluar.. hahaha!!
(ada hikmahnya kau tak ada lesen! ;P)
hmmm.. jelous pulak tengok kawan2 lain da ada
lesen.. tak kisah laa lesen motor ke.. lesen
kereta ke.. (kau kan ada lesen basikal)
gilakkk!! lesen basikal tak ke mana sangat laa!!

pelik bin ajaib laa dengan orang yang takut
nak ambil lesen nih.. apa tah yang ditakutkan
sangat.. bukannya susah pun nak ambil lesen..
da laa tak nak ambil lesen! hidup menyusahkan
orang pulak nak kena hantar pergi sana sini..
(hahaha!! mengutuk diri sendiri nampak!)

ye laa.. jujur laa kan.. Zee laa orang tu.. takut
nak ambil lesen.. Zee sendiri pun tak paham..
tapi.. lesen punya pasal laa Zee tak dapat nak
keluar dengan kawan2..sebab tak ada orang nak
hantar.. lesen punya pasal laa Zee kena jalan kaki
berkilometer sebab nak pergi stesen komuter..
lesen punya pasal laa Zee tak dapat nak tolong
parents pergi ambil fahmi buncit dari sekolah..
lesen punya pasal laa Zee kena pergi kedai jalan kaki
macam minah kampung.. 
(minah kampung pun naik motor!)

adoyyy... nak tak nak.. Zee kena jugak ambil lesen!
sampai bila nak harapkan orang lain??
Zee kan da besar.. da 18 tahun.. nak tengok
wayang cerita 18sg ke.. 18 sx ke.. segala jenis
18 pun boleh!! hahaha!! (wink* wink*)


ehem2.. kalau ada lesen nih memang da lama encik zuhri jadi arwah.. hahahaha!!

okeh.. Zee nak continue layan lagu2 jiwang
berkarat-karat! hehehe.. kepada encik zuhri..
background song telahpun ditukar.. ;D
PEACE!

p/s: syafiq telahpun selamat meredah hujan! malangnya.. 
keadaannya sungguh sadis! kesian anda basah kuyup.. hehehe
Zee da mintak wonderpets tolong tapi wonderpets nak lepak2
dekat rumah Zee pulak.. hahaha.. sorry syafiq ~.~

5 comments:

  1. azeema amek la lesen, best! haha *L pun xde lg ni* kite nak tggu praktikal pra L lme gilee. 26 aprbru dpt sbb rmi sgt. lme kan. huhu

    ReplyDelete
  2. hailaaaa... peminat MATSUMOTO JUN kah??? huhuh.. tajuk lagu nih ape??? btw, lagu blog kt lg comel kot~ ahahahahah

    ReplyDelete
  3. asyik zuhri je.....
    weeeweeeeettttttttttt.....!!! ^_^

    ReplyDelete
  4. =.='
    tapi post kali nih ada syafiq jugak..

    ReplyDelete