PERHATIAN! PENGGUNAAN BAHASA DALAM BLOG INI TIDAK SESUAI DIGUNA PAKAI DALAM KARANGAN BAHASA. HARAP MAKLUM. FOR NON-MALAYSIAN, I'M SO SORRY. THIS BLOG CURRENTLY IN MALAY. -penulis blog-

Saturday, April 23, 2011

Kisah Si Minah Brumous 1

siapa sangka selembik-lembik Zee, sediam-diam Zee,
seblur-blur Zee, seapa-apa je laa pasal Zee, sebenarnya ada
jugak gunanya.. especially kepada si minah brumous nih..
hahahaha.. bak kata si minah brumous nih, Zee umpama 
tiket untuk dia keluar hang out, meronggeng menghabiskan
wang mak ayah dia.. ishh ishh ishh... tapi selaku sahabat yang
berhati dan berperut, Zee ikutkan je.. kesian pulak tengok si 
minah brumous nih melepak tiap2 hari dekat rumah.. hahaha!!
so, hari nih kami hidup sebagai seorang perantau di bandar
metropolis, Kuala Lumpur.. ^_^ tapi entri kali nih Zee nak cerita
pasal minah brumous nih je.. hahahaha!!


MB: SI MINAH BRUMOUS
ZEE: SAYA LAA ORANGNYA
AFAN: BODYGUARD KAMI


segala perbualan sudah dipotong-potong untuk dipendekkan
cerita.. harap maklum..


SALAH BACA MESEJ
MB: weh zema!! asal kau pakai sneakers??!!


ZEE: laaa.. kan aku kata aku ikut kau..


MB: mana ada.. kau kata.. "pakai wedges laa.."


ZEE: tak!! kau salah baca mesej nih!!


MB: betul laa!! kau cakap macam tu.. kau tau tak aku da siap2
        iron seluar poket tepi aku.. da plan nak pakai macam lelaki
        hari nih.. tengok seluar kau!! (sambil menyentuh lembut cotton
        slack Zee) ini mana fit! ini straught cut!! pot pet pot pet..
        (adoyai.. satu jam dengar MB membebel..)
MySpace



ZEE: kau salah baca laa.. aku rasa aku cakap "tak nak pakai 
          wedges laa.." bukannya "pakai wedges laa"... =.=''


MB: betul!! kau tengok apa kau send..
(dengan semangatnya pergi dekat inbox.. malangnya da delete..)


ZEE: tengok dekat sent items aku pulak..
(akhirnya kebenaran terbongkar!!)


hahahaha!!
salah siapa
sekarang??
^_^






kepada MB.. lain kali baca mesej tu baca satu persatu.. lepas tu
pakai laa spect sebagai ganti kanta pembesar.. kalau mengantuk,
cakap je da mengantuk.. jangan pura2 masih segar sedangkan mata
da kuyu sekuyu mata penyu.. kan da tersalah baca mesej.. hahaha!!


PHONE SIAPA TU?
nampaknya nasib Zee dan MB kurang baik hari nih.. kami terpaksa
menggagahkan tulang kaki kami untuk berdiri dalam komuter..
da laa berdiri dalam koc campur jantina tu.. kalau tergolek jatuh
atas pangkuan mat bangla macam mana?? tengah kami syok2
men'tiang'kan diri, tiba2.. PRANGGGG... (kesian.. habis terburai!)


MB: phone siapa tu??!!! (dengan suaranya yang lantang, bermuka
        kaget jerit pulak dekat telinga Zee.. =.='' tapi Zee tengok je..)


ada pulak seorang mamat macho mengutip phone tu.. then terus 
hulurkan dekat MB.. muahahahaha!!! rupa2nya phone sendiri..
OMG!! muka MB da merah padam.. kalau Zee laa kan.. konfem
turun komuter terus sumbat muka masuk tong sampah.. hahaha!!
Zee selaku sahabatnya yang berhati lagi berperut, Zee pun 
ringan2kan tulang pergi kutip saki-baki anggota badan phone 
MB dekat lantai komuter..  nampak laa macam hero sikit kan.. 
MySpace
muahahahaahahaha!!!


NAK BELI KASUT
MB: aku tak kira!! aku nak beli kasut jugak!! aku tak nak pakai
        wedges!! jom pergi the mall!!


maka, kami berdua pun berlenggang kangkung ke mall..
terserempak pulak dengan biela, kawan satu company.. :)
penat ohh pusing2 dekat mall nak cari kasut untuk MB nih!!
last2 jumpa jugak.. tapi punya laa kalut MB nih.. selamba badak
dia je berkaki ayam ke hulu ke hilir masa try2 kasut tu..


AFAN: weh.. kalau ye pun pakai laa kasut!! kau ingat nih rumah
            kau ke..


MB: ehh ehh.. hahahaha!! lupa pulak.. (pakai kasut pun boleh 
        lupa ke.. =.='')


nasib baik tak ada customer lain.. kalau tak memang Zee blah 
terus.. malu ohh nak mengaku kawan.. hahahaha!! 
jahat kan kan kan?? finally, MB beli sneakers yang Zee suggest..
itu pun banyak songeh lagi! tali kuning laa.. itu laa.. ini laa..


JATUH ESKALATOR
MB: asal orang ramai nih?? jom tengok ada apa dekat bawah!


ZEE: ada tun dr. mahathir kot.. jom tengok!


MB: penuh laa.. ramai sangat orang!!


ZEE: haaa!! kita tengok time naik eskalator!!


MB: jom2!! (semangat ohh MB nih.. tak paham Zee..)


seperti yang dicadangkan oleh Zee.. kami berdua pun naik 
eskalator.. tapi Zee naik setapak je lepas tu turun balik sebab 
tiba2 ternampak ada satu ruang kosong untuk melihat ke bawah.. 
tapi tangan Zee dengan MB masih berpegangan antara satu sama
lain!! 


ZEE: ehh betul laa!! dr mahathir!! aku main teka je tadi..
          (sambil tersenyum bangga.. tak sedar tangan Zee masih
           memegang erat tangan MB)


MB: ha'ah laa.. (tak sedar eskalator tu bergerak ke atas..)


maka berlaku laa satu adegan yang tak disengajakan.. cuba 
kawan2 bayangkan eskalator sedang aktif bergerak ke atas tapi
orang dok susah payah berlari-lari anak ke bawah.. tak ke macam
buat benda sia-sia.. 
hahahaha!! macam tu laa MB buat bila sedar dia semakin naik
ke atas sedangkan Zee masih di bawah!! Zee hanya mampu terus
memegang erat jari-jemarinya.. afan lagi best.. bukan main 
seronok lagi usha sambil gelak2.. hahahaha!! dan akhirnya 
dengan berkat usaha gigih MB, dia berjaya turun dari eskalator!! 
tahniah MB! nasib kau tak jatuh.. yang pasti, orang tengok dia laa.. 
hahahaha!! MB..MB.. ^_^


PAK CIK TAK DIKENALI: baik2 dik.. jatuh nanti buat macam tu..


muahahaha!! MB da malu..
MySpace



okeh.. cukup sampai di sini untuk KISAH SI MINAH BRUMOUS 1..
siapakah gerangan si minah brumous tu?? tunggu dalam entri yang 
akan datang okeh.. bila ada masa lagi, Zee continue.. ^_^



5 comments:

  1. x sangka afan heroga..hahaha

    ReplyDelete
  2. alahh.. heroga dalam kalangan aku dengan MB je..

    ReplyDelete
  3. bapak die!!!nk kasi ak mati sakit perot gelak ke!!!
    wah//mmg stok kenekan ak je post die nih..
    ko tggu la tenet ak da ok..abis ko ak kejekan!!

    ReplyDelete
  4. hhhahaha...bla la ko!!!abis MB tu sape mgkok!!hahahahahahah!!bez3!!!cant wait to read next one!!

    ReplyDelete